• Αναζήτηση

Κρούγκμαν: Ο Κορωνοϊός τεράστια δημοσιονομική ωρολογιακή βόμβα για τις ΗΠΑ

Ο ίδιος θεωρεί ότι τα 2 τρισ. δολάρια που δρομολογήθηκαν πρόσφατα είναι κυρίως ανακουφιστικού χαρακτήρα και το ποσό αυτό ίσως χρειαστεί να φτάσει ακόμα και τα 5 τρισ. δολάρια.

epa04570741 Princeton University Nobel-prize winning economist Professor Paul Krugman speaks about the economic race for supremacy between India and China on the second day of the Asian Financial Forum, Hong Kong, China, 20 January 2015. Krugman is predicting a downturn in China as the switches from an economy powered by investment to one driven by domestic consumption. EPA/ALEX HOFFORD

Για μια «τεράστια δημοσιονομική ωρολογιακή βόμβα» που είναι έτοιμη να εκραγεί μόλις υποχωρήσει η πανδημία του κορωνοϊού έκανε λόγο ο βραβευμένος με νόμπελ οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν σε συνέντευξή του, σημειώνοντας ότι τα 2 τρισ. δολαρίων είναι «ανακουφιστικού χαρακτήρα» και το ποσό ίσως χρειαστεί να φτάσει τα 5 τρισ. δολάρια.

Ο νομπελίστα οικονομολόγος, μιλώντας στο Business Insider, προέβλεψε ότι την ώρα που η αμερικανική οικονομία θα είναι έτοιμη να ανακάμψει, θα υπάρξουν μαζικές απολύσεις κρατικών υπαλλήλων και περικοπές των επιδομάτων ανεργίας εκτός και η αμερικανική κυβέρνηση και το Κογκρέσο συμφωνήσουν σε ένα νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας.

Ο ίδιος θεωρεί ότι τα 2 τρισ. δολάρια που δρομολογήθηκαν πρόσφατα είναι κυρίως ανακουφιστικού χαρακτήρα και το ποσό αυτό ίσως χρειαστεί να φτάσει ακόμα και τα 5 τρισ. δολάρια.

Ο Κρούγκμαν θεωρεί ότι η κρίση θα παραταθεί ακόμη κι όταν υποχωρήσει η πανδημία λόγω του ότι οι τοπικές κυβερνήσεις στις κατά τόπους πολιτείες σε αντίθεση με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να κρατούν ισοσκελισμένους τους προϋπολογισμούς τους κάθε χρόνο.

Inbox
Σίβυλλα
Helios Kiosk