Τρία κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. κ. Θεόδωρος Χρονόπουλος, στην πρώτη περίπτωση, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε διεθνικού χαρακτήρα εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εισήγαγαν από το Ιράν, μεγάλες ποσότητες ηρωίνης σε πρωτογενή μορφή, με σκοπό τη νόθευση, επανατυποποίηση και διοχέτευση της στην εγχώρια παράνομη αγορά ναρκωτικών.

Επιπρόσθετα προέκυψε ότι, τα μέλη της οργάνωσης δραστηριοποιούνταν επίσης στη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης.

Κατά την επιχείρηση των αστυνιμικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και αστυνομικού σκύλου, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Ίλιον, Ζωφριά, Κυψέλη, Δάφνη και Σεπόλια), στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί, (ηλικίας 28,31,31,35 και 53 ετών) μέλη της οργάνωσης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα κεντρικό ρόλο στην οργάνωση είχε ο 53χρονος συλληφθείς, ο οποίος είχε αναλάβει την προμήθεια και εισαγωγή, των ποσοτήτων ηρωίνης από το Ιράν και εν συνεχεία την περαιτέρω διακίνησή τους στη χώρα μας.

Άμεσο συνεργάτη του, ως προς τον συντονισμό και την ανεύρεση προμηθευτών, την εισαγωγή και διακίνηση των ναρκωτικών, είχε τον έγκλειστο στο κατάστημα κράτησης, ενώ τα υπόλοιπα μέλη είχαν αναλάβει επιμέρους ρόλους σχετικά με τη μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Ο κ. Χρονόπουλος σημείωσε ότι από την μεθοδολογία δράσης, την ιεραρχική δομή της εγκληματικής οργάνωσης, τον διεθνικό της χαρακτήρα, την εγκατάσταση εργαστηρίων νόθευσης και επανατυποποίησης ποσοτήτων ηρωίνης, καθώς επίσης και τη κατασχεθείσα ποσότητας ηρωίνης, προκύπτει η κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής, η οποία εξασφάλιζε στα μέλη αδιάλειπτη δράση, ενώ υπολογίζεται ότι τα έσοδα από την συνολική τους δραστηριότητα υπερβαίνουν το 1.000.000 ευρώ.

Στην δεύτερη περίπτωση, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Mετά από κατάλληλη αξιοποίηση εντοπίστηκε στον σταθμό διοδίων Ελευσίνας, 46χρονος, ο οποίος μετέφερε με ταξί 75 κιλά και 100 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη σε περιοχή της Αττικής, όπου συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 732 κιλά και 660 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ενώ σε έρευνα που έγινε σε οικία σε περιοχή της Αττικής, κατασχέθηκαν 7 κιλά και 435 γραμμάρια κοκαΐνης και περίπου 10 κιλά κάνναβη.

Επιπρόσθετα κατασχέθηκαν 540 ευρώ, το ταξί, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και 6 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ενώ συνελήφθη ένας ακόμη αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης.

Εκτιμάται ότι το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν θα ξεπερνούσε το χρηματικό ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Την τρίτη υπόθεση χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά και σχετίζεται με εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην διακίνηση – εμπορία κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν, με την συνδρομή ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), σε διάφορες περιοχές του Πειραιά (Νίκαια, Κορυδαλλό, Κερατσίνι) και στη Κόρινθο, 15 άτομα, ηλικίας 20 έως 72 ετών από τα οποία 13 μέλη της οργάνωσης, ενώ αναζητούνται 2 ακόμη.