Διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν πρόσφυγες και μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων, διαμαρτυρόμενοι για την επιδότηση στέγασης.

Συγκεκριμένα αντιδρούν στην  «απόφαση της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης και της ελληνικής κυβέρνησης για έξωση οικογενειών προσφύγων, που ζουν το τελευταίο διάστημα σε σπίτια που νοικιάζει η Ύπατη Αρμοστεία».

Όπως καταγγέλλουν, σε πρώτη φάση θα εκδιωχθούν 600 πρόσφυγες μέχρι τα τέλη του μήνα, ενώ παράλληλα σταματάει και η χρηματοδότηση τους.

Όπως αναφέρουν «η ενημέρωση που τους παρέχεται από τους δήμους, την Ύπατη και τις ΜΚΟ, αποκαλύπτει ότι καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για το μέλλον τους, κανένας σχεδιασμός, καμία ενέργεια που θα τους υποστηρίξει σε μια πορεία ένταξης».

«Πρόκειται για μια άδικη απόφαση της ΕΕ να διώξει τους πρόσφυγες από την κατοικία τους και να σταματήσει την οικονομική βοήθεια […] Έχουμε ήδη θυσιάσει αρκετά! Δε θα φύγουμε από την κατοικία μας. Δε θα χάσουμε την αξιοπρέπειά μας. Δε θα χάσουμε τα δικαιώματά μας», αναφέρει το κάλεσμα του Κινήματος Προσφύγων για τα Δικαιώματα και τη Δικαιοσύνη.