Tον δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του ο 23χρονος Ρομά που κατηγορείται για τον βιασμό της 19χρονης κοπέλας ΑμεΑ, μαζί με τον 20χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής που ήδη βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος για τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Προχθες το μεσημέρι ο 23χρονος συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Γιάννη Χριστοδούλου και ισχυρή αστυνομική δύναμη, προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος,  σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να αποδέχτηκε ότι υπήρξε ερωτική επαφή με την κοπέλα και να περιέγραψε στην ανακρίτρια τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου 2018 στην περιοχή του Ενυδρείου μεταξύ του ιδίου, του 20χρονου αλλοδαπού και της κοπέλας, τονίζοντας ωστόσο πως για όλα υπήρχε η συναίνεσή της. Μάλιστα ο ίδιος φέρεται να είπε στην ανακρίτρια πως μετά την ολοκλήρωση των όσων έκαναν οι τρεις τους, η κοπέλα τους χαιρέτισε και έφυγε με τα πόδια για το σπίτι της.

Ο 23χρονος, βάσει των ίδιων πληροφοριών αρνήθηκε τα όσα φέρεται να είπε και να υπέγραψε εξεταζόμενος προανακριτικά από τους αστυνομικούς, καθώς όπως είπε τον χτύπησαν και δέχτηκε πιέσεις για να το κάνει αυτό. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει ούτε γραφή ούτε ανάγνωση και ζήτησε να εξεταστεί από την ιατροδικαστική υπηρεσία.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ο 23χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο συνήγορος του 23χρονου κ. Γιάννης Χριστοδούλου είπε τα εξής: «Πιστεύω ότι είναι μία υπόθεση η οποία θα ανατραπεί ενώπιον του δικαστηρίου, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά γιατί έχουν μπλέξει αυτόν τον άνθρωπο, γιατί τη συγκεκριμένη στιγμή, και πως έφθασε αυτή η υπόθεση ενώπιον της αστυνομίας!
Ο πελάτης μου όπως είπε και ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, αρνείται αυτές τις πράξεις που του αποδίδονται».

Στη Ρόδο ο Αλβανός

Στο μεταξύ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μεταφερθεί ο 20χρονος Αλβανός από τις φυλακές Γρεβενών όπου κρατείται προκειμένου να απολογηθεί για τη νέα αυτή υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται.

Ήδη από την ανακρίτρια Ρόδου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και η μεταγωγή του δεν αποκλείεται να γίνει και μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ή αρχές της επομένης.

Πάντως δηλώσεις από την πλευρά του αλλοδαπού δεν έχουν γίνει ακόμη καθώς οι συνήγοροί του δεν έχουν λάβει γνώση της νέας αυτής δικογραφίας,  κάτι που θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τη 19χρονη κοπέλα
Παράσταση πολιτικής αγωγής για λογαριασμό της 19χρονης κοπέλας θα δηλώσει η δικηγόρος της οικογένειας της κα Μαρία Κρικοπούλου.

Όπως είπε μιλώντας στη «Ροδιακή» η δικηγόρος: «Η οικογένεια είναι συγκλονισμένη, η νεαρή κοπέλα είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς έχει καταλάβει τι έγινε». Ερωτηθείς η κα Κρικοπούλου γιατί η 19χρονη δεν κατήγγειλε στην αστυνομία το περιστατικό είπε ότι «φοβόταν   να το πει από τη πρώτη στιγμή,  ωστόσο την επομένη το ανέφερε στη φίλη της και λίγες ημέρες αργότερα στη μητέρα και στην αδελφή της».

Η κα. Κρικοπούλου έκανε επίσης γνωστό, ότι θα αιτηθεί από το δικαστήριο τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για την 19χρονη κοπέλα από επιστήμονες που θα διοριστούν από την ανακρίτρια Ρόδου, προκειμένου να διαπιστωθεί η αλήθεια των όσων καταγγέλλει η νεαρή κοπέλα.
«Δεν υπάρχει αμφισβήτηση στο ότι είναι αληθές ή όχι, καθώς τα ίδια είπε η πελάτισσά μου, τα ίδια και ο 23χρονος Ρομά στην απολογία του στην αστυνομία» κατέληξε η κα Κρικοπούλου.

Τι δήλωσε η αδελφή της 19χρονης

Η νεαρή κοπέλα πήγε στην αστυνομία και κατέθεσε συνοδευόμενη από την 22χρονη αδελφή της, στην οποία φέρεται να μίλησε για το περιστατικό λίγες ημέρες αφότου συνέβη.

Στην κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία η 22χρονη αδελφή είπε πως περίπου πριν από ενάμιση μήνα, η αδελφή της επέστρεψε σπίτι φανερά αναστατωμένη. Τότε η μητέρα τους, της ζήτησε να μιλήσει στη 19χρονη για να μάθουν τι συμβαίνει. Πράγματι 3-4 ημέρες αργότερα που βρήκε χρόνο, μίλησε με την αδελφή της.

Τότε η 19χρονη της είπε πως την ημέρα εκείνη καθόταν μαζί με τις φίλες και κάποια άλλα παιδιά πίσω από τον Ευαγγελισμό. Λίγο αργότερα εμφανίστηκε με το αυτοκίνητο του ο 20χρονος Αλβανός και μαζί με τον 23χρονο που ήδη βρισκόταν εκεί (πίσω από τον Ευαγγελισμό) είπαν στην 19χρονη να πάει μαζί τους μία βόλτα με το αυτοκίνητο. Η 19χρονη – σύμφωνα πάντα με την κατάθεση της αδελφής της- δέχτηκε και την πήραν μία βόλτα με το αυτοκίνητο, και σταμάτησαν κοντά στο Καζίνο όπου ο 20χρονος της ζήτησε να του κάνει συγκεκριμένα πράγματα. Η 19χρονη αρνήθηκε και τότε ο 20χρονος αλλοδαπός την χαστούκισε και της είπε «σου αρέσει το ξύλο; Για να μην φας άλλο, συνέχισε».

Η 22χρονη αδελφή είπε πως όλα αυτά έγιναν έξω από το αμάξι στη παραλία αλλά επειδή άκουσαν φασαρία μπήκαν πάλι στο όχημα και πήγαν και στάθμευσαν στο Ενυδρείο και αφού κατέβηκαν από το όχημα πήγαν δίπλα από τις τουαλέτες.

Εκεί οι δύο άνδρες έκαναν ασελγείς πράξεις και είχαν ερωτική επαφή με τη 19χρονη, η οποία δήλωσε στην αδελφή της (όπως είπε η 22χρονη στους αστυνομικούς) ότι αν και τους είπε πως δεν ήθελε, εκείνοι συνέχισαν τις πράξεις τους, έως ότου κάποια στιγμή κατάφερε και ξέφυγε από αυτούς και επέστρεψε σπίτι της.

Ερωτηθείς για τη νοητική κατάσταση της αδελφής της, η 22χρονη είπε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση, είναι άριστη μαθήτρια και πως δεν δημιουργεί προβλήματα στην οικογένειά τους για αυτό και κυκλοφορεί μόνη της και έχει ζωή σαν κανονική νεαρή κοπέλα.

Η 22χρονη πρόσθεσε πως η αδελφή της δεν λέει ποτέ ψέματα για αυτό και πιστεύει πως όσα της εκμυστηρεύθηκε είναι όλα αλήθεια.
Η ίδια είπε τέλος πως αυτά που έμαθε από την αδελφή της τα μετέφερε στους γονείς της αλλά και ένα γνωστό της ο οποίος και την έφερε σε επαφή με την αστυνομία.

Πώς εξιχνιάστηκε η υπόθεση

Όπως είναι γνωστό, όλα ξεκίνησαν όταν με αφορμή τα όσα ακούγονταν και για άλλες περιπτώσεις βιασμού νεαρών κοριτσιών στο νησί μας, στις 10 Ιανουαρίου 2019 ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να τα διερευνήσουν. Πράγματι στο πλαίσιο των ερευνών αυτών άρχισαν να συλλέγονται στοιχεία για την υπόθεση τα οποία και «οδήγησαν» τους αστυνομικούς στη 19χρονη κοπέλα η οποία είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι κλήθηκε στην αστυνομία και εκεί συνοδεία συγγενικού του προσώπου κατέθεσε και περιέγραψε τα όσα οι δύο δράστες φέρονται να της έκαναν το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου 2018.
Όπως η ίδια φέρεται να κατέθεσε, τον 23χρονο Ρομά και τον 20χρονο αλλοδαπό τους γνώριζε καθώς βρίσκονταν σε κοινές παρέες. Το βράδυ, περίπου στις 8.30 του Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου 2018, οι δύο άνδρες πρότειναν στη  νεαρή κοπέλα να πάνε και οι τρεις μαζί μία βόλτα με το αυτοκίνητο του 20χρονου αλλοδαπού για να ακούσουν μουσική.

Τότε αφού επιβίβασαν στο όχημα την 19χρονη, μετέβησαν στην περιοχή του Ενυδρείου και εκεί, κοντά στις τουαλέτες, την βίασαν αλλά προέβησαν και σε άλλες ασελγείς πράξεις.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η νεαρή κοπέλα φέρεται να αντέδρασε και όταν κάποια στιγμή οι δράστες μείωσαν τις αντιστάσεις τους, βρήκε την ευκαιρία και διέφυγε.

Από την αξιοποίηση των στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, ταυτοποίησαν πρόσωπα και εντόπισαν προχθές βράδυ τον 23χρονο Ρομά ο οποίος εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς φέρεται να επιβεβαίωσε τα όσα του καταλογίζονται.

Μετά από αυτό, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης τόσο σε βάρος του όσο και σε βάρος του 20χρονου Αλβανού και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.