Εγκλημα στου Φιλοππάπου: Κάθειρξη 10 ετών στον ανήλικο δράστη της ληστείας και δολοφονίας του Νικόλα Μουστάκα

Την ανώτατη ποινή, κάθειρξη δέκα ετών επέβαλε το Τριμελές Δικαστηριο Ανηλίκων στον 17χρονο ο οποιος συμμετείχε στη ληστεία και τον φόνο του Νικόλα Μουστάκα, στο λόφο του Φιλοπάππου.

Ποινή κάθειρξης δέκα ετών επέβαλε το Τριμελές Δικαστηριο Ανηλίκων στον 17χρονο ο οποιος συμμετείχε στη ληστεία και τον φόνο του Νικόλα Μουστάκα, στο λόφο του Φιλοπάππου. Οι δικαστές επέβαλαν την ανώτατη ποινή που προβλέπεται για ανήλικο, δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό και δεν επέδωσαν αναστολή στην έφεση.

Τη δίκη παρακολούθησαν συγκλονισμένοι οι γονείς του Νικόλα, οι οποίοι ήρθαν για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο με έναν από τους κατηγορούμενους για τον φόνο του παιδιού τους. Τους προκάλεσε οργή το γεγονός ότι ο 17χρονος αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη ακόμα και μετά από τις υποδείξεις της προέδρου του δικαστηρίου.

Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών και -σύμφωνα με πληροφορίες – ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι σκοπός τους ήταν να κλέψουν και όχι να σκοτώσουν. Επίσης ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος τη στιγμή του φονικού έψαχνε την τσάντα της κοπέλας του Νικόλα.

Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσαν δυο Γερμανίδες οι οποίες ταξίδεψαν από την πατρίδα τους στην Ελλάδα μόνο γι αυτό το σκοπό. Οι ίδιες είχαν πέσει θύματα ληστείας από την ίδια ομάδα και σύμφωνα με πληροφορίες περιέγραψαν στο δικαστήριο τη σκληρότητα των κακοποιών. Η μια από τος κοπέλες είχε φωτογραφίσει τους δράστες και αυτή η φωτογραφία βοήθησε την κοπέλα του Νικόλα να τους αναγνωρίσει.

Κοινωνία
Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk