Καθ’ έξιν και κατ’ επάγγελμα αμετανόητος παραχαράκτης της πολιτικής πραγματικότητας, αλλά και υβριστής του συνόλου της αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε σήμερα το μεσημέρι, το εναρκτήριο λάκτισμα στην προσχεδιασμένη από το κόμμα του ποδοσφαιροποίηση της συζήτησης για την πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μειοψηφίας, στην οποία πρωθυπουργεύει.

Και όλα αυτά, με συνοπτικές διαδικασίες, όπως συνηθίζεται στα αυταρχικά καθεστώτα, τα οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός λατρεύει. Ενώ όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης απέρριψαν το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” του προέδρου της Βουλής, με το οποίο ο κ. Ν. Βούτσης συνέτμησε το χρόνο συζήτησης της πρότασης εμπιστοσύνης, από τρεις σε δύο ημέρες, ο ίδιος προχώρησε στην επιβολή της απόφασής του, με την δι’ εγέρσεως των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αποδοχή αυτής της πρότασης.

Γιατί άραγε; Διότι προφανώς-προφανέστατα, ο κ. Βούτσης φοβήθηκε, ότι εάν η συζήτηση στο κοινοβούλιο γινόταν στο προβλεπόμενο από τον κανονισμό της Βουλής maximum των τριών ημερών, τότε θα υπήρχε κίνδυνος να …λακίσουν από τα κυβερνητικά δίχτυα της τεχνητής πλειοψηφίας (με εξαγορές συνειδήσεων και αποστασίες) οι κρατημένοι με τα δόντια και με τανάλιες αποστάτες!

Η συνέχεια στην αρένα του Συριζαϊκού κολοσσαίου…