• Αναζήτηση
 • Πούτιν: Οι σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας κινδυνεύουν από αμερικανικές «δυνάμεις»

  Δυνάμεις στις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι διατεθειμένες να θυσιάσουν τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις για να πετύχουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες κατήγγειλε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Δυνάμεις στις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι διατεθειμένες να θυσιάσουν τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις για να πετύχουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες κατήγγειλε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, δύο ημέρες μετά την συνάντηση κορυφής του Ελσίνκι με τον αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ.

  «Διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν δυνάμεις στις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι έτοιμες εύκολα να θυσιάσουν τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις στις φιλοδοξίες τους», δήλωσε ο Πούτν σε ομιλία του ενώπιον των πρεσβευτών της Ρωσίας που συγκεντρώθηκαν στην Μόσχα.

  Οι δυνάμεις αυτές «είναι έτοιμες να θυσιάσουν τα συμφέροντα των συμμάχων τους και ακόμη και τις εγγυήσεις για την ίδια τους την ασφάλεια», δήλωσε ο Πούτιν, υπενθυμίζοντας στο πλαίσιο αυτό ότι η συνθήκη για τον περιορισμό του αριθμού των πυρηνικών όπλων ανάμεσα στην Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, εκπνέει το 2021.

  «Εάν δεν αρχίσουμε από σήμερα, από τώρα, το έργο της επέκτασης της συνθήκης αυτής, σε ενάμιση χρόνο απλώς θα εκπνεύσει, δεν θα υπάρχει πια», προειδοποίησε.

  Από την συνάντηση κορυφής του Ελσίνκι, ο Ντόναλντ Τραμπ δέχεται βροχή επικρίσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες προερχόμενες και από το ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο, για την «συμφιλιωτική» του στάση απέναντι στον Βλαντίμιρ Πούτιν.

  Το τετ α τετ που οι δύο πρόεδροι είχαν στο Ελσίνκι παρουσία μόνο των διερμηνέων του αποτελεί αντικείμενο εικασιών και ανησυχιών και ορισμένα μέλη του Κονγκρέσου φθάνουν μέχρι του σημείου να προτείνουν ο διερμηνέας του Τραμπ να κληθεί να προσέλθει στο Κονγκρέσο για να καταθέσει.

  «Βλέπουμε στις ΗΠΑ δυνάμεις για τις οποίες τα συμφέροντα του κόμματός τους είναι πιο σημαντικά από τα εθνικά συμφέροντα», είπε ο Πούτιν.

  «Η Ρωσία παραμένει ωστόσο ανοικτή στην ενίσχυση των επαφών με τις ΗΠΑ, με βάση την ισότητα και τα αμοιβαία οφέλη», πρόσθεσε.

  «Εχουμε ανάγκη μίας νέας θετικής ημερήσιας διάταξης που θα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μία από κοινού προσπάθεια, την εξεύρεση σημείων επαφής. Φυσικά, μιλήσαμε γι΄αυτό κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ», πρόσθεσε.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk