• Αναζήτηση
 • Μέι: Απετράπη οδυνηρή ήττα της σε νομοσχέδιο για το Brexit

  Μια οδυνηρή ήττα για την Τερέζα Μέι απετράπη στη Βουλή των Κοινοτήτων κατά την ψηφοφορία της κρίσιμης τροπολογίας στο νομοσχέδιο για το εμπόριο μετά από το Brexit.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Μια οδυνηρή ήττα για την Τερέζα Μέι απετράπη στη Βουλή των Κοινοτήτων κατά την ψηφοφορία της κρίσιμης τροπολογίας στο νομοσχέδιο για το εμπόριο μετά από το Brexit.

  Το νομοσχέδιο, το οποίο υπερψηφίστηκε με έξι ψήφους διαφορά υπέρ της κυβέρνησης (307 έναντι 301) και πλέον μεταφέρεται στη Βουλή των Λόρδων, θεωρείται ως απαραίτητο βήμα στην πορεία προς το ομαλό Brexit.

  Η κυβέρνηση, ωστόσο, τέθηκε υπό πίεση από την τροπολογία φιλοευρωπαίων Συντηρητικών βουλευτών που προέβλεπε ότι σε περίπτωση μη συμφωνίας με την ΕΕ έως τον Ιανουάριο του 2019, τότε το Λονδίνο θα έπρεπε να επιδιώξει μία τελωνειακή ένωση με την ΕΕ.

  Σύμφωνα με το BBC, μάλιστα, κυβερνητικοί κύκλοι φέρεται να προειδοποίησαν πως σε περίπτωση υπερψήφισης της τροπολογίας, θα κινηθεί διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης προς την Μέι.

  Εν τέλει, η κυβέρνηση κατάφερε να καταψηφιστεί η τροπολογία, με την υποστήριξη τεσσάρων βουλευτών του Εργατικού Κόμματος που αψήφησαν την κομματική τους γραμμή.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk