Στάλιν, Λένιν και Τσάρος Νικόλαος οι αγαπητές προσωπικότητες στη Ρωσία

Τρείς είναι οι ιστορικές προσωπικότητες της Ρωσίας των αρχών του 20ού αιώνα, τις οποίες συμπαθούν περισσότερο οι Ρώσοι.

Τρείς είναι οι ιστορικές προσωπικότητες της Ρωσίας των αρχών του 20ού αιώνα, τις οποίες συμπαθούν περισσότερο οι Ρώσοι.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Μελετών της Κοινής Γνώμης (VICIOM) ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας με θέμα τον Εμφύλιο πόλεμο στην Ρωσία, ως πλέον αγαπητοί αναδείχθηκαν οι Ιωσήφ Στάλιν, ο Βλαντίμιρ Λένιν και ο τσάρος Νικόλαος ο Β’.

«Δεν είχαν φυσικά όλες αυτές οι προσωπικότητες σχέση με τον Εμφύλιο πόλεμο, όπως για παράδειγμα ο Νικόλαος ο Β’. Ρωτούσαμε τον κόσμο που συμμετείχε στην δημοσκόπηση να μας πει ποια από τις προσωπικότητες της περιόδου εκείνης του είναι συμπαθής και ποια αντιπαθής. Τα αποτελέσματα που είχαμε από τις απαντήσεις ήταν παράδοξα» δήλωσε ο Φιόντοροφ.

«Στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Νικόλαος ο Β’, ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν συμμετείχε στον Εμφύλιο, αλλά υπήρξε θύμα του εμφυλίου. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Ιωσήφ Στάλιν. Φυσικά είναι γνωστός για άλλους λόγους και όχι τόσο για τη συμμετοχή του στον Εμφύλιο, αλλά αυτή είναι η αλήθεια» επεσήμανε ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Μελετών της Κοινής Γνώμης.

Το 54% των ερωτηθέντων εξέφρασε την συμπάθεια του για τον Νικόλαο Β’, το 51% για τον Στάλιν και το 49% για τον Λένιν. Η αντιπάθεια που καταγράφηκε είναι αντιστοίχως 23%, 28% και 29%.

Όσον αφορά άλλες προσωπικότητες της πολιτικής ζωής της εποχής εκείνης, δεν υπάρχουν σαφείς διαχωρισμοί καθώς οι ερωτηθέντες, δήλωναν ότι δυσκολεύονται να απαντήσουν. Για τον Νικολάι Μπουχάριν για παράδειγμα που οδηγήθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα από τον Στάλιν, τέτοια δυσκολία αντιμετώπισε το 56%, για τον Αντόν Ντενίκιν το 47% και για τον Αλεξάντρ Κερένσκι το 43%. Μια άλλη προσωπικότητα της περιόδου εκείνης ο Λεόν Τρότσκι (δολοφονήθηκε στο Μεξικό με εντολή του Στάλιν) είναι αντιπαθής για το 46% και συμπαθής μόνο για το 20%.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk