• Αναζήτηση
 • Ιταλία: Σοβαρές διαφορές Πέντε Αστέρων – Λέγκας

  Η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης από τα Πέντε Αστέρια και τη Λέγκα συνεχίζεται και σήμερα με νέες συναντήσεις των αντιπροσωπειών των δυο κομμάτων.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης από τα Πέντε Αστέρια και τη Λέγκα συνεχίζεται και σήμερα με νέες συναντήσεις των αντιπροσωπειών των δυο κομμάτων.

  Μετά τις χθεσινές, νέες διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, έγινε όμως σαφές ότι υπάρχουν ακόμη αποστάσεις σε σειρά θεμάτων, όπως το μεταναστευτικό, οι δημόσιες υποδομές και το δικαίωμα στην αυτοάμυνα και στην οπλοχρησία.

  Μέσα στις επόμενες είκοσι τέσσερις ώρες, πάντως, αναμένεται να υπάρξει μια οριστική, αρνητική ή θετική έκβαση της όλης προσπάθειας.

  Αυστηρά μηνύματα ΕΕ

  Στο μεταξύ, την Τρίτη έφτασαν δυο ουσιαστικά μηνύματα από τις Βρυξέλλες, με αποδέκτη την νέα ιταλική κυβέρνηση.

  «Με τη νέα κυβέρνηση στην Ιταλία, ελπίζουμε να μην υπάρξουν αλλαγές στην γραμμή της χώρας για το μεταναστευτικό» δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

  O δε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, υπογράμμισε ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει «να συνεχίσει να ακολουθεί την σημερινή πορεία, με βαθμιαία μείωση του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος».

  Πριν από λίγο, ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι απάντησε ανεβάζοντας τους τόνους σε ό,τι αφορά την γραμμή της Ιταλίας στο μεταναστευτικό. «Από την Ευρώπη είχαμε την πολλοστή απαράδεκτη ανάμειξη μη αιρετών προσώπων. Αρκετά με την υποδοχή και τη φροντίδα. Τώρα ήρθε η ώρα της νομιμότητας, της ασφάλειας και των απωθήσεων» τόνισε.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk