• Αναζήτηση
 • Σκωτία: Η ανεξαρτησία δεν θα βγει από το τραπέζι μέχρι να συμβεί

  Το ζήτημα της ανεξαρτησίας της Σκωτίας δεν θα βγει ποτέ από το τραπέζι μέχρι να επιτευχθεί, προειδοποίησε η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Το ζήτημα της ανεξαρτησίας της Σκωτίας δεν θα βγει ποτέ από το τραπέζι μέχρι να επιτευχθεί, προειδοποίησε η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον.

  Σύμφωνα με την ίδια, την ανεξαρτησία εξακολουθεί να υποστηρίζει ένα ποσοστό λίγο μικρότερο από το 50% του εκλογικού σώματος.

  «Θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το αν θα πρέπει να το κάνουμε τώρα ή σε πέντε ή σε δέκα χρόνια, αλλά με αυτά τα ποσοστά μια συνταγματική επιλογή όπως η ανεξαρτησία δεν θα βγει ποτέ από το τραπέζι» τόνισε.

  Η Στέρτζον είπε ότι όταν θα υπάρξει περισσότερη σαφήνεια για το τι μορφή θα πάρει η συμφωνία για το Brexit μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε και εκείνη θα μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη στάση που θα τηρήσει η Σκωτία στο ενδεχόμενο ενός νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία.

  «Δεν είμαι βέβαιη ότι η ανεξαρτησία θα φύγει ποτέ από το τραπέζι, μέχρι να συμβεί» είπε.

  Όταν ρωτήθηκε για τα «μαθήματα» που θα μπορούσε να πάρει από το παράδειγμα της Καταλονίας, απάντησε ότι η Ισπανία και η Καταλονία είναι εκείνες που θα μπορούσαν να μάθουν από την εμπειρία της Σκωτίας. Εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία της για τον τρόπο με τον οποίο οι ισπανικές αρχές αντιμετωπίζουν τους δημοκρατικά εκλεγμένους πολιτικούς της Καταλονίας, στους οποίους ασκούνται διώξεις ή επιβάλλονται ποινές φυλάκισης.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk