• Αναζήτηση
 • Ιταλία: Πάνε για κυβέρνηση Λέγκα και Πέντε Αστέρια

  Αύριο Δευτέρα αναμένεται να μεταβούν στο μέγαρο Κυρηνάλιο οι επικεφαλής των Πέντε Αστέρων και της Λέγκα, Λουίτζι

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Αύριο Δευτέρα αναμένεται να μεταβούν στο μέγαρο Κυρηνάλιο οι επικεφαλής των Πέντε Αστέρων και της Λέγκα, Λουίτζι Ντι Μάιο και Ματέο Σαλβίνι, για να συνομιλήσουν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα και να τον ενημερώσουν για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της προσπάθειας σύνθεσης νέας κυβέρνησης.

  Ο Ντι Μάιο, απόψε, έπρεπε να πάρει μέρος σε τηλεοπτική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης Rai για να μιλήσει για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων. Ωστόσο, την τελευταία στιγμή ακύρωσε τη συμμετοχή του. Θεωρείται αρκετά πιθανό, πάντως, να υπάρξει θετική ολοκλήρωση της προσπάθειας και το κύριο θέμα, τώρα, είναι ποιος θα επιλεγεί για την πρωθυπουργία.

  Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα πρόκειται για «ουδέτερο πρόσωπο», το οποίο δεν θ’ ανήκει ούτε στη Λέγκα, ούτε στα Πέντε Αστέρια.

  Αρχικά, η καθοριστική συνάντηση με τον ιταλό πρόεδρο Ματαρέλα έπρεπε να γίνει απόψε, αλλά πριν λίγο έγινε γνωστό ότι αύριο, οι Σαλβίνι και Ντι Μάιο πρόκειται να ξανασυναντηθούν, στη Ρώμη, για να καθορίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk