• Αναζήτηση
 • Γ. Στουρνάρας: Ψευδείς οι μαρτυρίες, πλήττουν βάναυσα το θεσμό του διοικητή της ΤτΕ

  «Αναρωτήθηκα αν θα έπρεπε να παραστώ σήμερα, ή ακόμη και να παραιτηθώ από το αξίωμά μου» ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κατά την ομιλία του στη Βουλή.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Αναρωτήθηκα αν θα έπρεπε να παραστώ σήμερα, ή ακόμη και να παραιτηθώ από το αξίωμά μου» ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κατά την ομιλία του στη Βουλή.

  «Δίστασα, ωστόσο, μόνο προς στιγμήν» είπε και πρόσθεσε ότι «ανπόδεικτες κατηγορίες χρησιμοποιούνται ως όχημα για να πλήξουν την κεντρική τράπεζα».

  «Βρίσκομαι εδώ ως διοικητής της ΤτΕ για να επιβεβαιώσω την ανεξαρτησία της… Δεν μπορούσα να απουσιάζω από εδώ και για έναν προσωπικό λόγο. Πρόκειται για την σύζυγό μου Λίνα Νικολοπούλου, η οποία κατηγορείται».

  Ο Γ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στην δραστηριότητα της συζύγου του Λίνα Νικολοπούλου.

  Η εταιρεία της συζύγου μου παρέχει συμβουλές επικοινωνίας, οργάνωση συνεδρίων, κατά βάση στο χώρο της υγείας… Η εταιρείας της είναι υποδειγματική. Πλήρωσε φόρους, δεν χρωστάει ούτε 1 ευρώ

  «Από το 2013 η εταιρεία της συζύγου μου έχει δεχθεί πλήθος πυρών» σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά σε αυτά. Η εταιρεία της και η ίδια έχουν κατασυκοφαντηθεί, για έργα που έλαβε ακόμη και πριν γίνω εγώ υπουργός».

  «Δεκάδες δυσφημιστικά άρθρα γράφτηκαν και ακόμη γράφονται, με στόχο εμένα, σημείωσε ενώ αναφέρθηκε και στην έρευνα στα γραφεία της εταιρείας της. Ηταν σαφής κατάχρηση εξουσίας η εισβολή στα γραφεία της εταιρείας».

  «Ακόμα και σήμερα δεν της έχουν επιστραφεί τα αρχεία της χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί τίποτα» κατέληξε ο κ. Στουρνάρας. «Τζίφος η έρευνα» είπε χαρακτηριστικά.

  Οι καταγγελίες κατά της συζύγου μου θα ανέβουν σε παράσταση στο Δελφινάριο, σημείωσε ο κ. Στουρνάρας.

  «Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται και οι υπουργοί που έχουν μειώσει την φαρμακευτική δαπάνη, όπως εγώ, μείωσα τη δαπάνη ως υπουργός Οικονομικών» είπε ο κεντρικός τραπεζίτης, ενώ υπογράμμισε ότι τα κέρδη και ο τζίρος της Νοβάρτις μειώθηκαν τη διετία που ήταν ο ίδιος υπουργός.

  Πουθενά δεν γράφεται στο κατηγορητήριο οι αξιόποινες πράξεις εναντίον μου, σημείωσε

  Παράλληλα ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι «αγνώστων στοιχείων μάρτυρες κατέθεσαν ότι δωροδοκήθηκα με 1 εκατ ευρώ, που μου έφερε ο Φρουζής με τσάντα»

  «Είναι εντελώς ψευδείς οι μαρτυρίες, ουδέποτε υπέγραψα τέτοιες αποφάσεις που μου καταμαρτυρούνται» είπε.

  «Οι μαρτυρίες είναι εντελώς ψευδείς. Πλήττουν κατά βαναυσο τρόπο την προσωπικότητά μου και το κύρος του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας» κατέληξε ο κ. Στουρνάρας.

  «Οι ψευδολόγοι μάρτυρες να βγάλουν την κουκούλα της ανωνυμίας… Οχι στην πρόταση για μη δίωξη, ζητώ συγκρότηση επιτροπής για να εξετάσει άμεσα όλες τις κατηγορίες, όλες τις αισχρές συκοφαντίες εναντίον μου» είπε.


  Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία Στουρνάρα στη Βουλή για την υπόθεση Novartis

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk