• Αναζήτηση
 • Οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές θα γίνουν μαζί με τις Εθνικές τον Σεπτέμβριο του 2019

  «Ο κ. Καμμένος εκφράζει τη θέση του κόμματός του, όχι την κυβερνητική θέση για την ΠΓΔΜ» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης κάνοντας μάλιστα αυστηρές συστάσεις προς τους ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι θα πρέπει να είναι προσεχτικοί για να μην υπονομευτεί η προσπάθεια για λύση στο ονοματολογικό.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Ο κ. Καμμένος εκφράζει τη θέση του κόμματός του, όχι την κυβερνητική
  θέση για την πΓΔΜ» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης
  κάνοντας μάλιστα αυστηρές συστάσεις προς τους ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι θα
  πρέπει να είναι προσεχτικοί για να μην υπονομευτεί η προσπάθεια για λύση
  στο ονοματολογικό.

  «Θα έλεγα στην πλευρά των ΑΝΕΛ, παρόλο που σέβομαι τη διαφορετική τους άποψη με την οποία διαφωνώ, να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους, διότι καμιά φορά δημιουργείται μια τέτοια δυναμική, η οποία υπονομεύει μια πραγματικά εθνική προσπάθεια που γίνεται τώρα» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον Real FM. .

  Ο υπουργός Εσωτερικών ότι δεν υπάρχει διγλωσσία στην κυβέρνηση. «Δεν έχει αμφισβητήσει ο κ. Καμμένος ότι η κυβέρνηση πηγαίνει με αυτή τη θέση (σύνθετη ονομασία), απλώς διαφωνεί». «Ο κ. Καμμένος εκφράζει τη θέση του κόμματος του, όχι την κυβερνητική θέση» ξεκαθάρισε.

  Για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο για μία μεγάλη αλλά όχι θηριώδη συγκέντρωση. «Επί της ουσίας θα έλεγα ότι ακούσαμε πράγματα, τα οποία ακούγαμε και πριν 25 χρόνια, και είναι σαν να μην έχει περάσει μια ημέρα… Αυτό δείχνει ότι αυτοί που έβαλαν τη σφραγίδα τους, οι ομιλητές, οι εκφραστές αυτού του κόσμου ότι δεν έχουν βγάλει κανένα συμπέρασμα από αυτή την 25ετή πορεία και αυτό δεν είναι ενθαρρυντικό» παρατήρησε ο Πάνος Σκουρλέτης.

  Εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές μαζί

  Οσο αφορά τις εθνικές και τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές κ. Σκουρλέτης είπε ότι θα γίνουν μαζί τον Σεπτέμβριο του 2019. Η σχετική ρύθμιση για μεταφορά των εκλογών θα περιλαμβάνεται σε επικείμενη νομοθετική ρύθμιση για τον νέο Καλλικράτη. «Αυτό που έχουμε καταρχήν συμφωνήσει στο πλαίσιο της κυβέρνησης και θα αποτυπωθεί στην επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών, μαζί με τις αλλαγές του «Καλλικράτη», είναι η μετάθεση για λίγους μήνες, τις ημερομηνίας των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, να πάει δηλαδή το Φθινόπωρο αντί για τον Μάιο του 2019, είναι κάτι που ζητά και ο κόσμος της Αυτοδιοίκησης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

  Επιπλέον, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «το θέμα της απλής αναλογικής για τις βουλευτικές εκλογές θα πρέπει να το ξαναδούμε, έτσι ώστε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία και να ισχύσει από τώρα για τις επόμενες εκλογές. Θα πρέπει να το ξαναδούμε από την στιγμή που έχουμε κάποια σαφή δείγματα γραφής και επανατοποθέτησης από άλλες πολιτικές δυνάμεις που δεν το είχαν υποστηρίξει. Αλλιώς να το ξαναφέρουμε έτσι, δεν έχει καμία έννοια», προσθεσε.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk