• Αναζήτηση
 • Μαξίμου: Συμφωνεί η ΝΔ με τη θέση της Μπακογιάννη του 2008 για την πΓΔΜ;

  Αν συμφωνεί ή διαφωνεί η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος της, Κυριάκος Μητσοτάκης, με θέση που διατύπωσε το 2008 η τότε υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, διερωτάται το Μέγαρο Μαξίμου σε ανακοίνωσή του.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Αν συμφωνεί ή διαφωνεί η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος της, Κυριάκος Μητσοτάκης, με θέση που διατύπωσε το 2008 η τότε υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, διερωτάται το Μέγαρο Μαξίμου σε ανακοίνωσή του.

  Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού παραθέτει παλαιότερο βίντεο από συνάντηση της κ. Μπακογιάννη με ομάδα μπλόγκερς στο υπουργείο Εξωτερικών το 2008, όπου η βουλευτής ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το όνομα «Νέα Μακεδονία» μπορεί να θεωρηθεί γεωγραφικός προσδιορισμός, με την έννοια ότι η «παλαιά» είναι ολόκληρη η Μακεδονία, ενώ η «νέα» είναι ένα της κομμάτι.

  Το σχετικό βίντεο:
  Άλλαξαν οι συγκυρίες για το Σκοπιανό απαντά η Νέα Δημοκρατία

  «Οι δηλώσεις της κυρίας Μπακογιάννη έγιναν το 2008. Σήμερα βρισκόμαστε σε άλλη συγκυρία το 2018» απαντά η Νέα Δημοκρατία στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή σχόλιο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού για δήλωση της τότε υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, το 2008.

  «Ας μας πει το Μαξίμου ποια είναι η θέση του κυβερνητικού εταίρου του» σημειώνει η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως «εφόσον θέλετε να επιστρέψουμε στο 2008, σας αποστέλλουμε κείμενο με τις υπογραφές των υπουργών σας της κυβέρνησης, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και κ. Κώστα Γαβρόγλου καθώς και της αντιπροέδρου της Βουλής κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο οποίο περιλαμβάνεται το εξής απόσπασμα: «υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα. Δεν υπάρχει κανένα εθνικό συμφέρον που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία». Καλή ανάγνωση».

  Νωρίτερα, το Μέγαρο Μαξίμου διερωτήθηκε αν συμφωνεί ή διαφωνεί η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, με θέση που διατύπωσε το 2008 η τότε υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk