Γαλλία: 20 επιθέσεις αποτράπηκαν το 2017

Είκοσι επιθέσεις αποτράπηκαν από τις αρχές στη Γαλλία το 2017, γνωστοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Progres. «Είκοσι επιθέσεις αποτράπηκαν στη Γαλλία το 2017. Πρέπει, επομένως, να είμαστε σε επαγρύπνηση όλη την ώρα. Δεν υπάρχει περιοχή, σήμερα, όπου να μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος» επισήμανε ο Κολόμπ στην εφημερίδα

Είκοσι επιθέσεις αποτράπηκαν από τις αρχές στη Γαλλία το 2017, γνωστοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Progres.

«Είκοσι επιθέσεις αποτράπηκαν στη Γαλλία το 2017. Πρέπει, επομένως, να είμαστε σε επαγρύπνηση όλη την ώρα. Δεν υπάρχει περιοχή, σήμερα, όπου να μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος» επισήμανε ο Κολόμπ στην εφημερίδα.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός που είχε δημοσιοποιήσει το υπουργείο στα τέλη Νοεμβρίου, με αφορμή την άρση της κατάστασης συναγερμού, έκανε λόγο για 13 αποτραπείσες επιθέσεις.

Σύμφωνα με πηγή με γνώση της υπόθεσης, οι αρχές απέτρεψαν κατόπιν τρεις επιθέσεις. Την 7η Νοεμβρίου, σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας συνελήφθησαν στη Γαλλία και την Ελβετία 10 άνθρωποι, που διατύπωσαν «ανησυχητικές» προτάσεις υπέρ των ισλαμιστών στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτή η επιχείρηση συνδεόταν με τη σύλληψη αυτό το καλοκαίρι ενός ανήλικου που ήθελε να διαπράξει μια επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, ένας άνδρας 21 ετών και μια γυναίκα 19 ετών, χωρίς κάποια εμφανή σχέση, σχεδίαζαν να διαπράξουν μια επίθεση. Συνελήφθησαν από τη γενική διεύθυνση εσωτερικής ασφαλείας (DGSI).

Ο άνδρας σκόπευε να επιτεθεί εναντίον στρατιωτικών και η γυναίκα να αναλάβει δράση κάπου στην επαρχία, σύμφωνα με μια προσκείμενη πηγή. Και οι δύο τελούν υπό κράτηση.

«Άλλες τέσσερις υποθέσεις που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του έτους κρίθηκαν τελικά από τις αντιτρομοκρατικές αρχές ως περιστατικά που φέρουν τα χαρακτηριστικά μιας τρομοκρατικής επίθεσης» συμπλήρωσε η πηγή. Μεταξύ αυτών, η σύλληψη τον Μάρτιο τεσσάρων μελών της ίδιας οικογένειας, εκ των οποίων δύο αδελφοί, μετά την ανακάλυψη στο Κλισί σου Μπουά υλικών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ενός εκρηκτικού μηχανισμού.

Τρεις εξ αυτών τέθηκαν υπό επίσημη έρευνα και κατηγορούνται για σύσταση τρομοκρατικής εγκληματικής οργάνωσης, την 6η Μαρτίου.

Οι αντιτρομοκρατικές αρχές θεωρούν επίσης ότι ο 22χρονος που είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και πυροβολήσει εναντίον αστυνομικών στη Λα Ρεϊνιόν, την 27η Απριλίου, «φαίνεται πως ήθελε να πεθάνει ως μάρτυρας».

Άλλες δύο επιθέσεις απετράπησαν τον Ιούνιο, στη ανατολική Γαλλία και την περιοχή του Παρισιού, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk