• Αναζήτηση
 • Βέλγιο: Σε διαπραγματεύσεις οι εισαγγελικές αρχές με την HSBC για πρόστιμο

  Το παράδειγμα της Γαλλίας, η οποία πρόσφατα απέσπασε από την Τραπεζα HSBC 300 εκατ. ευρώ, ετοιμάζεται να ακολουθήσει το Βέλγιο, με αφορμή τη λεγόμενη λίστα Φαλσιανί. Βάσει πληροφοριών της L' Echo η εισαγγελία των Βρυξελλών έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την HSBC αναφορικά με το αδίκημα της φοροδιαφυγής για την οποία, θα μπορούσε να κριθεί ένοχη η κινεζοβρετανική τράπεζα μέσω της θυγατρικής της στη Γενεύη, κληθείσα να καταβάλλει υψηλό πρόστιμο.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Το παράδειγμα της Γαλλίας, η οποία πρόσφατα απέσπασε από την Τραπεζα HSBC 300 εκατ. ευρώ, ετοιμάζεται να ακολουθήσει το Βέλγιο, με αφορμή τη λεγόμενη λίστα Φαλσιανί – που στην ελληνική της εκδοχή είναι περισσότερο γνωστή ως λίστα Λαγκάρντ.

  Η βελγική εφημερίδα L’ Echo δημοσιεύει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η εισαγγελία των Βρυξελλών έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την HSBC αναφορικά με το αδίκημα της φοροδιαφυγής για την οποία, θα μπορούσε να κριθεί ένοχη η κινεζοβρετανική Τράπεζα μέσω της θυγατρικής της στη Γενεύη.

  Επί της ουσίας οι βέλγικες αρχές έχοντας υπόψη τους, μέσω της λίστας των πελατών της στη Γενεύη που δημοσιοποίησε ο άλλοτε υπάλληλος της Τράπεζας Ερβέ Φαλσιανί, ότι η HSBC είχε και Βέλγους πελάτες, αποφάσισαν να κινηθούν εναντίον της για συνέργεια στο αδίκημα της φοροδιαφυγής σε βάρος του βελγικού κράτους.

  Η L’ Echo στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο, σημειώνει ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές θα μπορούσαν να καταλήξουν στην καταβολή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στο κράτος, ενδεχόμενο που χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη συναλλαγή στην ιστορία του Βελγίου.

  Στην περίπτωση της Γαλλίας η HSBC κατέβαλε 300 εκατ. ευρώ για να σταματήσει η διαδικασία προσφυγής των αρχών στη Δικαιοσύνη.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk