• Αναζήτηση
 • Αλ-Σίσι: Xρησιμοποιήστε όση ωμή βία είναι απαραίτητη

  Λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση μαχητών εναντίον τεμένους στο Βόρειο Σινά, που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 300 ανθρώπους, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, επισημαίνει στον στρατό της χώρας τη σημασία του ρόλου του, στην ασφάλεια της περιοχής.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση μαχητών εναντίον τεμένους στο Βόρειο Σινά, που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 300 ανθρώπους, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, επισημαίνει στον στρατό της χώρας τη σημασία του ρόλου του, στην ασφάλεια της περιοχής.

  Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι διέταξε την Τετάρτη, τη στρατιωτική διοίκηση να χρησιμοποιήσει όλη την ισχύ που είναι απαραίτητη, προκειμένου να διασφαλίσει εντός των επόμενων τριών μηνών την ασφάλεια στη χερσόνησο του Σινά, μετά την επίθεση μαχητών εναντίον τεμένους που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 300 ανθρώπους.

  «Είναι δική σας ευθύνη να διασφαλίσετε την ασφάλεια και να σταθεροποιήσετε το Σινά μέσα στους τρεις επόμενους μήνες», δήλωσε ο Σίσι σε ομιλία του απευθυνόμενος στον νέο αρχηγό του επιτελείου του, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για οποιεσδήποτε επιχειρήσεις. «Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όση ωμή βία είναι απαραίτητη».

  Καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή εναντίον ενός τεμένους, όμως εδώ και περισσότερο από τρία χρόνια οι αιγυπτιακές δυνάμεις πολεμούν στο Βόρειο Σινά εναντίον μαχητών που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και έχουν σκοτώσει εκατοντάδες αστυνομικούς και στρατιώτες.

  Υπενθυμίζεται τέλος πως οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν την Τρίτη 11 «τρομοκρατικά στοιχεία» σε ανταλλαγή πυρών κοντά στο Σινά, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, ενώ ακόμα έξι ύποπτοι μαχητές συνελήφθησαν στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, που περιλάμβαναν επίσης μια επιδρομή σε άλλο κρησφύγετο μαχητών στη 10η του Ραμαντάν, μια περιοχή λίγο έξω από το Κάιρο.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk