• Αναζήτηση
 • Πακιστανοί στρατιώτες απελευθέρωσαν οικογένεια Αμερικανών, που κρατούσαν οι Ταλιμπάν

  Πακιστανοί στρατιώτες απελευθέρωσαν τη Πέμπτη οικογένεια από τη Β. Αμερική, η οποία βρισκόταν υπό ομηρία από αφγανούς Ταλιμπάν. «Θετική» χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ο Τραμπ, για τις σχέσεις των δύο χωρών.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Πακιστανοί στρατιώτες απελευθέρωσαν τη Πέμπτη οικογένεια από τη Β. Αμερική, η οποία βρισκόταν υπό ομηρία από αφγανούς Ταλιμπάν.

  Ο Καναδός Τζόσουα Μπόιλ και η αμερικανίδα σύζυγός του Καιτλάν Κόλμαν απήχθησαν στο Αφγανιστάν το 2012, κατά τη διάρκεια ταξιδιού. Κατά τη διάρκεια της ομηρίας τους, απέκτησαν τρία παιδιά.

  Απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης του πακιστανικού στρατού, κοντά στα αφγανικά σύνορα.

  Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ως μια «θετική στιγμή» στους δεσμούς ΗΠΑ και Αφγανιστάν, ενώ πρόσθεσε ότι «η συνεργασία του πακιστανικού κράτους αποτελεί σημάδι ότι τιμά τη θέληση των ΗΠΑ να προσπαθήσει για περαιτέρω ασφάλεια στην περιφέρεια».

  Ο πακιστανικός στρατός είπε ότι στην επιχείρηση βοήθησαν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, οι οποίες συνέβαλαν στον εντοπισμό της πενταμελούς οικογένειας.

  Σε επίσημη ανακοίνωσή του, τόνισε ότι «η επιτυχία υποδηλώνει την καίρια σημασία της έγκαιρης πληροφορίας και της δέσμευσης του Πακιστάν για ένωση των δυνάμεων με σκοπό την αντιμετώπιση του κοινού εχθρού.

  Κόσμος