• Αναζήτηση
 • ΗΠΑ: Τα κρυπτογραφημένα μηνύματα διευκολύνουν τους τρομοκράτες

  Κριτική στις εταιρίες τεχνολογίας που «δίνουν την δυνατότητα σε εγκληματίες και τρομοκράτες» να χρησιμοποιούν προγράμματα κρυπτογράφησης άσκησε ο αμερικανός υφυπουργός Δικαιοσύνης Ροντ Ροζενστάιν, δίνοντας στίγμα για πιθανές ενέργειες της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, όπως μεταδίδει το CNN.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Κριτική στις εταιρίες τεχνολογίας που «δίνουν την δυνατότητα σε εγκληματίες και τρομοκράτες» να χρησιμοποιούν προγράμματα κρυπτογράφησης άσκησε ο αμερικανός υφυπουργός Δικαιοσύνης Ροντ Ροζενστάιν, δίνοντας στίγμα για πιθανές ενέργειες της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, όπως μεταδίδει το CNN. 

  «Όταν οι έρευνες για μία εγκληματική οργάνωση εμποδίζονται επειδή δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σ’ ένα κινητό τηλέφωνο, τότε, είναι πιθανό να χαθούν ανθρώπινες ζωές», υποστήριξε  ο Ροζενστάιν σε ομιλία του στην Ναυτική Ακαδημία των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι «η προσέγγιση που ακολουθήθηκε στο πρόσφατο παρελθόν με την διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με τις εταιρίες, ελπίζοντας ότι τελικά θα βοηθήσουν τις αρμόδιες αρχές υπό την αίσθηση του καθήκοντος που έχουν έναντι της κοινωνίας, είναι απίθανο ότι θα έχει αποτελέσματα».

  Παρά το γεγονός ότι δεν δημοσιοποίησε πιθανές ενέργειες που θα γίνουν στο μέλλον, ο Ροζενστάιν φαίνεται ν’ αναλαμβάνει την σκυτάλη, μετά την αρχική προσπάθεια που έκανε ο πρώην διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ. Ο αμερικανός υφυπουργός έκανε αναφορά σε κρυπτογραφημένα κανάλια επικοινωνίας που κρύβουν εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ η έκδοση ειδικών ενταλμάτων για την διεξαγωγή των ερευνών, δεν επιλύει το πρόβλημα ως προς την διαλεύκανση υποθέσεων. Μέσα στο 2016, το FBI δεν μπόρεσε ν’ αποκτήσει πρόσβαση σε 7.500 συσκευές που κατασχέθηκαν στην διάρκεια ερευνών, σύμφωνα με τον Ροζενστέιν.

  «Οι εταιρίες τεχνολογίας δεν θ’ αναπτύξουν τους κατάλληλους κωδικούς κρυπτογράφησης, στις συσκευές τους, εάν αυτό αφεθεί αποκλειστικά σε αυτές» ανέφερε ο Ροζενστάιν, σημειώνοντας ότι «ο ανταγωνισμός τους καθοδηγεί να παράγουν προϊόντα τα οποία είναι απόρθητα. Το γεγονός αυτό, θα δώσει περισσότερες ευκαιρίες σε εγκληματίες και τρομοκράτες να προκαλέσουν κακό επιδιώκοντας την ατιμωρησία». 

  Η νέα προσέγγιση που θα ακολουθήσει η αμερικανική κυβέρνηση διαφάνηκε προς την κατεύθυνση υιοθέτησης ενός νέου νομικού πλαισίου που θα επιβάλλει την συνεργασία των εταιριών ή την άσκηση δημόσιας κριτικής εναντίον τους, στην περίπτωση που αρνούνται να συνεργαστούν με τις αρχές.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk