• Αναζήτηση
 • Οι οικονομικές επιπτώσεις από κρίση στην Καταλονία ανησυχούν την ευρωζώνη

  Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ συζήτησαν για την κρίση στην Καταλονία, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν, σύμφωνα με δήλωση ευρωπαίου αξιωματούχου το Σάββατο στο Reuters.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ συζήτησαν για την κρίση στην Καταλονία, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν, σύμφωνα με δήλωση ευρωπαίου αξιωματούχου το Σάββατο στο Reuters.

  Η τηλεφωνική αυτή συνομιλία εκφράζει την ανησυχία για το ενδεχόμενο ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, από το περιφερειακό κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα, αλλά και την αντίδραση της ισπανικής κυβέρνησης σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, προκαλώντας περαιτέρω έξαρση της χειρότερης πολιτικής κρίσης για δεκαετίες, με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Ισπανία.

  Ο Γιούνκερ μίλησε στην Μέρκελ την Παρσκευή από την Ινδία στο περιθώριο της διάσκεψης μεταξύ της ΕΕ και της Ινδίας. «Μεταξύ άλλων θεμάτων συζήτησαν την κατάσταση στην Ισπανία», δήλωσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος χωρίς να γνωστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

  Η ανησυχία κλιμακώνεται στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το ενδεχόμενο αρνητικών επιπτώσεων της κρίσης στην Καταλονία, στην οικονομία της Ισπανίας που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στην ευρωζώνη, αλλά και την πιθανότητα επιπτώσεων στις άλλες οικονομίες των χωρών που συμμετέχουν στην ζώνη του ευρώ.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk