• Αναζήτηση
 • Ιταλία: Γονείς υποχρεούνται να καταβάλλουν διατροφή στον 18χρονο γιο τους

  Το δικαστήριο της Νάπολης αποφάσισε ότι οι γονείς ενός 18χρονου νέου θα πρέπει να του καταβάλλουν μηνιαία διατροφή, μέχρι ο ίδιος να μπορέσει να γίνει οικονομικά αυτόνομος. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη έπειτα από την προσφυγή του νέου, ο οποίος υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την οικογενειακή ετσία, επειδή είναι ομοφυλόφιλος και διατηρεί δεσμό.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Το δικαστήριο της Νάπολης αποφάσισε ότι οι γονείς ενός 18χρονου νέου θα πρέπει να του καταβάλλουν μηνιαία διατροφή, μέχρι ο ίδιος να μπορέσει να γίνει οικονομικά αυτόνομος. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη έπειτα από την προσφυγή του νέου, ο οποίος υποχρεώθηκε από τη μητέρα του να εγκαταλείψει την οικογενειακή ετσία, επειδή είναι ομοφυλόφιλος και διατηρεί δεσμό.

  Η υπόθεση προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στην Ιταλία, ενώ υπήρξαν αναφορές στον Τύπο και σε τηλεοπτικές εκπομπές. Η απόφαση της μητέρας κρίθηκε ουσιαστικά παράνομη, από τη στιγμή που ίδια είναι χωρισμένη και της είχε επιτραπεί να παραμείνει στην συζυγική στέγη, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να φροντίζει τα παιδιά της.

  Παράλληλα, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η μητέρα του δεν επιτρέπει στον νέο, ο οποίος ονομάζεται Φραντσέσκο, να βλέπει την μικρότερη αδελφή του για να μην την επηρεάσει αρνητικά, «λόγω του ότι είναι ανοικτά ομοφυλόφιλος».

  Ο 18χρονος Ναπολιτάνος μπόρεσε να βρει σπίτι (μαζί με τον επίσης νεαρό σύντροφό του) χάρη στην ουσιαστική στήριξη της οργάνωσης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων Arcigay Napoli.

  Κόσμος