• Αναζήτηση
 • Ιαπωνία: Καταδίκη της Dentsu για τις εργασιακές της πρακτικές

  Το ποσό των 500.000 γεν (4.400 δολαρίων) καλείται να πληρώσει η ιαπωνική διαφημιστική εταιρεία Dentsu, μετά από δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία η εταιρία είχε εξαναγκάσει υπαλλήλους σε υπερωριακή απασχόληση πέραν των νόμιμων ορίων.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Το ποσό των 500.000 γεν (4.400 δολαρίων) καλείται να πληρώσει η ιαπωνική διαφημιστική εταιρεία Dentsu, μετά από δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία η εταιρία είχε εξαναγκάσει υπαλλήλους σε υπερωριακή απασχόληση πέραν των νόμιμων ορίων.

  Η Dentsu και οι εργασιακές της πρακτικές βρέθηκαν στο στόχαστρο μετά την αυτοκτονία της εργαζόμενης Ματσούρι Τακαχάσι το 2015 σε ηλικία 24 ετών. Ο θάνατος της χαρακτηρίστηκε από την κυβέρνηση «Καρόσι», κυριολεκτικά «θάνατος λόγω υπερβολικής εργασίας».

  Η υπόθεση οδήγησε τη χώρα στο να επανεξετάζει το θέμα των εργασιακών πρακτικών και φέτος η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε επικύρωσε ένα σχέδιο δράσης για σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων την επιβολή ορίων στην υπερωριακή απασχόληση και καλύτερη αμοιβή για τους εργαζομένους μερικής απασχόλησης και τους συμβασιούχους.

  Το πρόβλημα του ‘Καρόσι’ βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο αυτή την εβδομάδα όταν η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK αποκάλυψε ότι μια δημοσιογράφος 31 ετών πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια λόγω υπερβολικής εργασίας. Είχε κάνει 159 ώρες υπερωριών σε ένα μήνα πριν πεθάνει από ανακοπή καρδιάς.

  Οι εισαγγελείς είχαν απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος της Dentsu ότι ανάγκασε την Τακαχάσι και τρεις άλλους υπαλλήλους να εργαστούν υπερωριακά πέραν των ορίων που συμφωνήθηκαν με το συνδικάτο των εργαζομένων μεταξύ του Οκτωβρίου και του Δεκεμβρίου του 2015, σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης. Η Τακαχάσι είχε κάνει 105 ώρες υπερωριών τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς πριν πέσει σε κατάθλιψη. Αυτοκτόνησε την ημέρα των Χριστουγέννων πηδώντας στο κενό από έναν κοιτώνα της εταιρίας.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk