• Αναζήτηση
 • Πούτιν: «Ουσιαστικές» οι συνομιλίες με τον σαουδάραβα μονάρχη

  Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε τις συνομιλίες που είχε με τον σαουδάραβα μονάρχη ως «περιεκτικές, ουσιαστικές και εμπιστευτικές», μετά την «ιστορική» επίσκεψη του τελευταίου στη Ρωσία.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντμίρ Πούτιν χαρακτήρισε τις συνομιλίες που είχε με τον σαουδάραβα μονάρχη ως «περιεκτικές, ουσιαστικές και εμπιστευτικές», μετά την «ιστορική» επίσκεψη του τελευταίου στη Ρωσία.

  «Είχαμε πολύ λεπτομερείς συνομιλίες στην μεταξύ μας συνάντηση. Μιλήσαμε για τις διμερείς σχέσεις και για την κατάσταση στην περιοχή», δήλωσε ο Πούτιν προσθέτοντας ότι ήταν μια ιδιαίτερα περιεκτική συζήτηση, ουσιαστική και πολύ εμπιστευτική.

  Σύμφωνα με τον ρώσο πρόεδρο, η ρωσική πλευρά είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την πρώτη επίσκεψη του ααουδάραβα μονάρχη στη χώρα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επίσκεψη αυτή θα δώσει μια νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις.

  Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι αποδέχθηκε πρόσκληση του σαουδάραβα μονάρχη να επισκεφτεί την Σαουδική Αραβία.

  Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών ο ρώσος πρόεδρος, τόνισε ότι αυτή η επίσκεψη είναι ένα «εμβληματικό γεγονός».

  Μάλιστα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν μακρά ιστορία, καθώς, όπως είπε, πριν από 90 χρόνια, το 1926, η Σοβιετική Ένωση υπήρξε το πρώτο κράτος που αναγνώρισε το βασίλειο που ίδρυσε ο πατέρας του σημερινού μονάρχη Αμπντέλ Αζίζ μπεν Σαούντ.

  Κόσμος