Σικελία: Εθελοντές πυροσβέστες ύποπτοι πως έβαζαν φωτιές για… το επίδομα

Για εξαπάτηση του ιταλικού Δημοσίου και δόλιο εμπρησμό κατηγορούνται 15 εθελοντές πυροσβέστες στη Σικελία, οι οποίοι σύμφωνα με την Αστυνομία πιστεύεται ότι έβαζαν σκόπιμα πυρκαγιές ώστε να… εισπράττουν το επίδομα που προβλέπεται για την κινητοποίησή τους (10 ευρώ την ώρα). Έβαζαν μάλιστα μερικές φορές και συγγενείς τους να παίρνουν τηλέφωνο στην Πυροσβεστική ενώ ο φερόμενος αρχηγός της ομάδας εξέταζε και να… βάλει βόμβα.

Για εξαπάτηση του ιταλικού Δημοσίου και δόλιο εμπρησμό κατηγορούνται 15 εθελοντές πυροσβέστες στη Σικελία, οι οποίοι σύμφωνα με την Αστυνομία πιστεύεται ότι έβαζαν σκόπιμα πυρκαγιές ώστε να… εισπράττουν το επίδομα που προβλέπεται για την κινητοποίησή τους (10 ευρώ την ώρα).

Έβαζαν μάλιστα μερικές φορές και συγγενείς τους να παίρνουν τηλέφωνο στην Πυροσβεστική ενώ ο φερόμενος αρχηγός της ομάδας εξέταζε και να… βάλει βόμβα.

Όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, οι περισσότεροι από τους 15 φέρονται ήδη να έχουν παραδεχθεί την ενοχή τους.

Ήταν μέλη των εθελοντικών ομάδων πυρόσβεσης στην Στάντα Κρότσε Καμερίνα, στη νοτιοανατολική Σικελία. Τον φάκελο έχει αναλάβει η εισαγγελία της Ραγκούζα.

Οι έρευνες ξεκίνησαν επειδή τις υποψίες των Αρχών κίνησαν τα ασυνήθιστα πολλά περιστατικά πυρκαγιάς στην περιοχή σε συνδυασμό, έπειτα, με την εξίσου ασυνήθιστα συχνή παρέμβαση συγκεκριμένης ομάδας εθελοντών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk