• Αναζήτηση
 • Ελληνογερμανική κινηματογραφική συμμαχία

  Την Πέμπτη 18 Αυγούστου ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής για το 2ο Hellas Filmbox Berlin, που θα πραγματοποιηθεί 18 – 22 Ιανουαρίου 2017 στο Βερολίνο. Πρόκειται για διαγωνιστικού χαρακτήρα φεστιβάλ στόχος του οποίου η δημιουργία μιας διαπολιτισμικής πλατφόρμας που θα προωθήσει τον διάλογο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Γερμανία. Το περιθώριο υποβολής αιτήσεων θα κλείσει στις 10 Οκτωβρίου 2016.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Την Πέμπτη 18 Αυγούστου ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής για το 2ο Hellas Filmbox Berlin, που θα πραγματοποιηθεί 18 – 22 Ιανουαρίου 2017 στο Βερολίνο. Πρόκειται για διαγωνιστικού χαρακτήρα φεστιβάλ στόχος του οποίου η δημιουργία μιας διαπολιτισμικής πλατφόρμας που θα προωθήσει τον διάλογο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Γερμανία. Το περιθώριο υποβολής αιτήσεων  θα κλείσει στις 10 Οκτωβρίου 2016.
  Το Hellas Filmbox Berlin έχει δύο διαγωνιστικά προγράμματα: Το Νέο Ελληνικό Σινεμά, που περιλαμβάνει ταινίες μυθοπλασίας ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους και το New Vision, που περιλαμβάνει ταινίες Digital Art, Video Art, Art Films και Animation.
  Όπως και την πέρσι έμφαση θα δοθεί σε παραγωγές που προσεγγίζουν με σύγχρονο τρόπο τα θέματα της ελληνικής πραγματικότητας, ιστορίας και κουλτούρας φωτίζοντας την Ελλάδα που δεν απεικονίζεται στα γερμανικά Μέσα ενημέρωσης.
   ενώ οι ταινίες που μπορούν να υποβληθούν πρέπει να είναι παραγωγής από το 2013 και μετά. Για το πρόγραμμα New Vision μπορούν να υποβληθούν παραγωγές του 2015-2016. Δεκτές θα γίνουν ελληνικές παραγωγές, συμπαραγωγές ή διεθνείς ταινίες που έχουν στο επίκεντρο ελληνικό θέμα.
  Οι αιτήσεις συμμετοχής αρχίζουν ταυτόχρονα με την έναρξη του Hellas Filmbox Revisited στο Babylon του Βερολίνου, που θα διαρκέσει από 18/8  έως 28/8, οπότε θα προβληθούν 20 ελληνικές ταινίες (τελικός αριθμός). Οι σκηνοθέτες των ταινιών «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» Έκτορας Λυγίζος και «Κατηφόρα» Στέλιος Καμμίτσης, θα είναι παρόντες στις προβολές της 18ης Αυγούστου.
  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κότερα, drones και… Μπασκιά Τα τεράστια, κατάμαυρα πανιά του «Black Pearl» δημιουργούν σκηνικό κινηματογραφικών ταινιών με πρωταγωνιστή τον πράκτορα 007. Το υπερσύγχρονο sailing... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk