• Αναζήτηση
 • Γιούνκερ: Αυτοί που τότε έλεγαν να βγει η Ελλάδα από την ΕΕ, σήμερα παρακαλούν να μην φύγει η Βρετανία

  «Αυτοί που τότε έλεγαν να βγει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σήμερα παρακαλούν να μην φύγει η Βρετανία». Με αυτό το ιδιαίτερα αιχμηρό σχόλιο απάντησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπή

  «Αυτοί που τότε έλεγαν να βγει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σήμερα παρακαλούν να μην φύγει η Βρετανία». Με αυτό το ιδιαίτερα αιχμηρό σχόλιο απάντησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν Κλωντ Γιουνκερ στην πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε από τους Γερμανούς.

  Ο κ. Γιουνκερ μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ είπε ότι το πρόγραμμα δίνει μια ευκαιρία – την τελευταία ευκαιρία –  για την Ελλάδα για να γίνουν αυτά που πρέπει. Για αυτό τόνισε χρειάζεται ευρεία πολιτική υποστήριξη και η ιδιοκτησία από την Ελλάδα. Η Ελλάδα αποφασίζει για τα μέτρα και δεν το κάνετε για τους δανειστές τόνισε χαρακτηριστικά, αλλά το κάνετε για μέλλον της χώρας και τους πολίτες.

  Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόσθεσε ακόμη ότι «δεν πιστεύω στις θεωρίες συνωμοσίας, δεν υπάρχει καμμία συνωμοσία για την Ελλάδα, για αυτό Θέλω όλοι οι κυβερνήτες να καταλάβουν την σημασία των μεταρρυθμίσεων _ γιατί Αλέξη η κυβέρνηση σου δεν θα είναι η τελευταια».

  Οικονομία