Φορολογικό – Τυχερά παίγνια: Στο 35% η συμμετοχή του δημοσίου στα μικτά κέρδη

Αυξάνεται από 30% σε 35% η συμμετοχή του δημοσίου στα μικτά κέρδη (GGR) των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών στην

Αυξάνεται από 30% σε 35% η συμμετοχή του δημοσίου στα μικτά κέρδη (GGR) των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα και παράλληλα καταργείται η διάταξη για επιβολή φόρου 5 λεπτών ανα στήλη στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ.
Όπως προκύπτει από το άρθρο 138 στο σχέδιο νόμου για το νέο Φορολογικό/Ασφαλιστικό με τίτλο: Ρυθμίσεις επί των τυχερών παιγνίων:
1. Οι διατάξεις του άρθρου 12 του ν. 4346/2015 (Α ì152) καταργούνται από τότε που ίσχυσαν.
2. Οι διατάξεις του πρώτου και δευτέρου εδαφίου της παρ. 5 του άρθρου 50 του ν. 4002/2011 (Α ì180) αντικαθίστανται ως εξής:
«5. Για όλα τα τυχερά παίγνια η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στα έσοδα καθορίζεται σε τριάντα πέντε τοις εκατό (35%) επί του μικτού κέρδους που αφορά τα ποσά τα οποία προέρχονται από την εκμετάλλευση της δραστηριότητας του κατόχου της άδειας.
Τα έσοδα αυτά αποδίδονται στο Δημόσιο εντός δεκαέξι (16) ημερών από το τέλος του ημερολογιακού μήνα που αφορούν.
Η ισχύς της παραγράφου αυτής αρχίζει από την 1ηΙανουαρίου 2016.

H ρύθμιση αφορά τον ΟΠΑΠ, Τα Ελληνικά Λαχεία, τις 24 εταιρείες του διαδικτύου και τον Ιππόδρομο. Τα καζίνο δεν εντάσσονται στην ρύθμιση, καθώς διέπονται από άλλον νόμο και ήδη φορολογούνται κλιμακωτά από 24% – 37% στα μικτά τους κέρδη που είναι το ποσό που προκύπτει αν από τον τζίρο των παιχνιδιών αφαιρεθούν οι επιστροφές κερδών στους νικητές.

Από τον φόρο 0,05 ευρώ στις στήλες των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ που καταργείται, στον προϋπολογισμό του 2016 είχε υπολογιστεί το ποσό των 210 εκατ. ευρώ. Από το νέο τρόπο φορολόγησης στον κλάδο, εκτιμάται ότι τα ετήσια έσοδα θα αυξηθούν κατά 80 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk