Ν. Καραμούζης: Να χρηματοδοτήσουμε τους αδύναμους που θέλουν να σπουδάσουν

Εκκληση στον επιχειρηματικό κόσμο και στον εύπορο Ελληνισμό εντός και εκτός Ελλάδος για τη χρηματοδότηση εκατοντάδων υποτροφιών μεταπτυχιακών σπουδών αριστούχων φοιτητών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα απηύθυνε ο πρόεδρος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης.

Εκκληση στον επιχειρηματικό κόσμο και στον εύπορο Ελληνισμό εντός και εκτός Ελλάδος για τη χρηματοδότηση εκατοντάδων υποτροφιών μεταπτυχιακών σπουδών αριστούχων φοιτητών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα απηύθυνε ο πρόεδρος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης.
Μιλώντας σε εκδήλωση της τράπεζας για τη βράβευση των «Πρώτων εκ των πρώτων» αποφοίτων Λυκείου από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που έχει καθιερώσει από το 2003, χαρακτήρισε ως «αυτονόητη ηθική και αξιακή επιταγή τη διασφάλιση της δυνατότητας των άριστων μαθητών από ασθενέστερες οικονομικά οικογένειες να έχουν ισότιμη δυνατότητα πρόσβασης στην καλύτερη δυνατή εκπαίδευση».
Οπως επεσήμανε, «μια τέτοια εξέλιξη θα αιμοδοτήσει τις δημιουργικές επιχειρηματικές δυνάμεις που εξακολουθούν να επενδύουν στη χώρα μας, ενώ θα αποτελέσει ισχυρό παράγοντα διατήρησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής, που υπήρξε καταλύτης για όσα πέτυχε η Ελλάδα στις θετικές περιόδους της Ιστορίας της».
Ο κ. Καραμούζης υποστήριξε πως πρέπει «να δείξουμε έμπρακτα τον μεγάλο βαθμό κοινωνικής ευθύνης που διακατέχει την ελίτ αυτού του τόπου και να αναγνωρίσουμε τον ρόλο της παιδείας και της μόρφωσης ως το πιο αποτελεσματικό μέσο για να γεφυρώσουμε τις κοινωνικές ανισότητες, να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή, να προσφέρουμε ευκαιρίες ανέλιξης σε όλους».
Ο ρόλος της παιδείας


Αναφερόμενος στον ρόλο της Παιδείας, υπογράμμισε ότι ο δρόμος για μια μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη περνά μέσα από τη βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της χώρας, από την επένδυση στη γνώση και την παιδεία, που θα έχει τους αναγκαίους ιδιωτικούς και δημόσιους πόρους να χρηματοδοτήσει την εκπαίδευση και την προοπτική όλων των παιδιών.
Πρόσθεσε δε πως «παιδεία που αφήνει πίσω τους πολλούς και προάγει την προοπτική των λίγων δεν συνάδει με μια σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία, δεν συμβάλλει στην άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, δεν δημιουργεί ίσες ευκαιρίες, δεν προσδίδει προστιθέμενη αξία στην κοινωνία».
Ο κ. Καραμούζης συνεχάρη τους αριστούχους για τις επιδόσεις τους που καταδεικνύουν «πως αν για όλες τις χώρες η Παιδεία είναι η λύση, για την Ελλάδα είναι ιστορική επιταγή». Απευθυνόμενος στους βραβευθέντες τόνισε πώς «η σημερινή ημέρα είναι δική σας, ανήκει δικαιωματικά σε εσάς, στους γονείς σας, στους δασκάλους σας. Ανήκει επίσης και σε όλους εκείνους τους χιλιάδες εργαζόμενους συμπολίτες μας, που παρά το δύσκολο, αβέβαιο και γκρίζο περιβάλλον που ζούμε, δεν έχουν χάσει την ελπίδα τους στο μέλλον αυτού του τόπου, δεν τον εγκαταλείπουν, κάνοντας με το παραπάνω καθημερινά το καθήκον τους, τη δουλειά τους, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους στο δικό τους μετερίζι».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Στο Πόρτο – Beverly – Χέλι… Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι αυτό εδώ θα είναι το καλοκαίρι των ολόχρυσων, άκρως εντυπωσιακών πλωτών βασιλείων, των ελικοπτέρων... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk