20 εταιρείες ταχυδρομικών αποστολών χειραγωγούσαν τη γαλλική αγορά

Πρόστιμα που φθάνουν συνολικά στα 672 εκατ. ευρώ επέβαλε η γαλλική αρχή για την καταπολέμηση των μονοπωλίων

Πρόστιμα που φθάνουν συνολικά στα 672 εκατ. ευρώ επέβαλε η γαλλική αρχή για την καταπολέμηση των μονοπωλίων και την προστασία του ανταγωνισμού σε 20 εταιρείες ταχυδρομικών αποστολών. Έπειτα από έρευνα που διενήργησαν οι γαλλικές αρχές διαπίστωσαν ότι οι εταιρείες πραγματοποιούσαν ετήσιες συναντήσεις στελεχών τους για τον καθορισμό των τιμών και τη χειραγώγηση της αγοράς.
Συγκεκριμένα, οι αυξήσεις στις τιμολογήσεις παράδοσης επιστολών και δεμάτων την περίοδο 2004-2010 «είχαν συμφωνηθεί μεταξύ των συγκεκριμένων εταιρειών κατά τη διάρκεια μυστικών συναντήσεων», όπως χαρακτηριστικά εξήγησε η γαλλική Αρχή για τον Ανταγωνισμό.
«Οι αυξήσεις των τιμολογήσεων έπλητταν σημαντικά τις μικρότερες επιχειρήσεις», απεφάνθη η Αρχή, η οποία επέβαλε πρόσθετα πρόστιμα 1,4 εκατ. ευρώ σε 15 από τις επιχειρήσεις αυτές, επειδή είχαν συμφωνήσει να μετακυλίουν τις αυξήσεις των τιμών των καυσίμων στους καταναλωτές – ήταν η εποχή της εξέλιξης του δεύτερου Πολέμου κατά του Ιράκ για την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν, που είχε εκτινάξει τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου από τα 20 στα 150 δολάρια το βαρέλι.
Μεταξύ άλλων τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 196 εκατ. ευρώ η Geodis, θυγατρική των κρατικών Γαλλικών Σιδηροδρόμων (SNCF), με 81 εκατ. ευρώ η DHL Express France, με 58,4 εκατ. ευρώ η TNT Express France, με 30 ευρώ η Gefco που ανήκει στον όμιλο Peugeot και με 17 εκατ. ευρώ η Fedex France.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk