Συνεργασία τεσσάρων καπνοβιομηχανιών για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου

Στην ουσιαστική συμβολή στην προσπάθεια της Πολιτείας και των διωκτικών Αρχών για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού στην Ελλάδα, στοχεύει η συντονισμένη πρωτοβουλία των τεσσάρων εταιρειών του κλάδου.

Στην ουσιαστική συμβολή στην προσπάθεια της Πολιτείας και των διωκτικών Αρχών για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού στην Ελλάδα, στοχεύει η συντονισμένη πρωτοβουλία των τεσσάρων εταιρειών του κλάδου, Παπαστράτος, British American Tobacco Hellas, Imperial Tobacco και JTI.

Κεντρικός στόχος της πρωτοβουλίας είναι, σε συνεργασία με τις Αρχές, η αξιοποίηση της διεθνούς τεχνογνωσίας των τεσσάρων εταιρειών, προκειμένου να περιοριστεί το πρόβλημα το οποίο έχει ως συνέπεια -μεταξύ άλλων- την απώλεια 670 εκατομμυρίων ευρώ το 2014 από τα δημόσια έσοδα.

Μεταξύ των σχεδιαζόμενων δράσεων, περιλαμβάνεται η υποστήριξη της υλικοτεχνικής υποδομής, η παροχή τεχνογνωσίας και πληροφοριών, η υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες, καθώς και ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με το λαθρεμπόριο προϊόντων καπνού και τις συνέπειές του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk