Η ΕΚΤ αυξησε το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες κατά €1,1 δισ.

Την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα θα αποτιμήσει την Τρίτη 12 ή την Τετάρτη 13 Μαΐου, μέσω τηλεδιάσκεψης το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ.

Στα 80 δισ. ευρώ αυξάνεται το όριο δανεισμού στις ελληνικές τράπεζες μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) μετά την απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει το όριο κατά 1,1 δισ. ευρώ.

Το «μαξιλάρι ρευστότητας» για τις ελληνικές τράπεζες είναι πλέον συνολικά 3,5 δισ. ευρώ, καθώς δεν έχει χρησιμοποιηθεί το σύνολο των προηγούμενων ορίων, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, που επικαλείται το Reuters.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε η ΕΚΤ μέσω τηλεδιάσκεψης, στην οποία δεν υπήρξαν αποφάσεις για το καθεστώς των ενεχύρων (collateral) που θέτουν οι τράπεζες στην ΕΚΤ για να χρηματοδοτηθούν από τον ELA.

Όπως αναμενόταν από τους αναλυτές η ΕΚΤ δεν άλλαξε τη στάση της στο θέμα της ρευστότητας για την Ελλάδα, μετά και το χθεσινό (Δευτέρα) Eurogroup που καλωσόρισε την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις Ελλαδας- πιστωτών επισημαίνοντας ωστόσο ότι απομένει ακόμη να γίνει πολλή και σκληρή δουλειά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk