Κινηματογραφικά βραβεία στο Ιδρυμα Μ. Κακογιάννης

Εκδήλωση απονομής των βραβείων του 1ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Συγγραφής Σεναρίων Ταινιών Μικρού και Μεγάλου Μήκους, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στο Ιδρυμα Μ. Κακογιάννης.

Εκδήλωση απονομής των βραβείων του 1ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Συγγραφής Σεναρίων Ταινιών Μικρού και Μεγάλου Μήκους, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στο Ιδρυμα Μ. Κακογιάννης. Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδας, στο πλαίσιο μίας σειράς δραστηριοτήτων της. Κατατέθηκαν σενάρια από 280 άτομα, τα οποία, με κάποιες εξαιρέσεις έγραφαν για πρώτη φορά σενάριο.

Στις δύο κεντρικές κατηγορίες του διαγωνισμού κατατέθηκαν 160 σενάρια για ταινίες μεγάλου μήκους και 120 για μικρού μήκους, συνολικά, και στις δύο υπό-κατηγορίες του διασκευασμένου και του πρωτότυπου σεναρίου. Στην εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού θα δώσει το παρών η υφυπουργός Πολιτισμού κα Άντζελα Γκερέκου.
Μετά την απονομή των βραβείων θα ακολουθήσει τιμητική παρουσίαση των Βραβείων Οδυσσέας του 7ου ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου όπου εφέτος, διαγωνίστηκαν περισσότερες από 70 ταινίες και 20 σενάρια. Το Φεστιβάλ που υπογραμμίζει το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών και την προσπάθεια της σύγχρονης Ελληνικής κινηματογραφίας να είναι δημιουργική και ανταγωνιστική στο διεθνές περιβάλλον πραγματοποιήθηκε από τις 6 ως τις 18 Οκτωβρίου.Δείτε ρεπορτάζ για τα βραβεία στο θέμα Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου-Λονδίνο: Πανδημία και βραβείαΑκολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk