Ο Μαρκουλάκης σκηνοθετεί Μπρέχτ στο Παλλάς

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης θα σκηνοθετήσει, τελικά, τον «Κύκλο με την Κιμωλία» του Μπέρτολντ Μπρέχτ, τον προσεχή Φεβρουάριο στο Παλλάς.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης θα σκηνοθετήσει, τελικά, τον «Κύκλο με την Κιμωλία» του Μπέρτολντ Μπρέχτ, τον προσεχή Φεβρουάριο στο Παλλάς.

Την Γκρούσα θα ερμηνεύσει η Μαρία Πρωτόπαππα. Στον, υπό διαμόρφωση, θίασο ανήκει ήδη ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Το έργο, γραμμένο το 1944, πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ελλάδα από το Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν το 1957. Τη μετάφραση του Οδυσσέα Ελύτη και τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, του πρώτου ανεβάσματος, θα χρησιμοποιήσει η καινούργια παραγωγή των Αθηναϊκών Θεάτρων.

Πριν «κλείσει» η συνεργασία με τον Μαρκουλάκη ο «Κύκλος» επρόκειτο να ανέβει πρώτα σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις και στη συνέχεια από τον Κώστα Φιλίππογλου.

Τρίτος, γιατι όχι, και τυχερός ο Μαρκουλάκης, του οποίου δυο σκηνοθεσίες παίζονται αυτήν την εποχή με επιτυχία: Είναι «Ο Πουπουλένιος» που συνεχίζει για δεύτερη χρονιά στο Αθηνών και η «Ντόλι η Προξενήτρα» στο Αλίκη.

Με αφετηρία τη Βιβλο και έναν παλιό κινέζικο μυθο, ο Μπρέχτ καταπιάνεται με τη Σολωμόντεια λύση, ανατρέποντάς την: η κεντρική ηρωίδα δεν ειναι η φυσική μάνα, αλλά η θετή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk