Τι καταγράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για την ανακάλυψη στην Αμφίπολη

«Ο σκελετός θα μπορούσε να λύσει το αίνιγμα του αρχαίου ελληνικού τάφου», αναφέρει η Washington Post, προβάλλοντας ανταπόκριση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Assosciated Press.

«Ο σκελετός θα μπορούσε να λύσει το αίνιγμα του αρχαίου ελληνικού τάφου», αναφέρει η Washington Post, προβάλλοντας ανταπόκριση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Assosciated Press.

Την ίδια ανταπόκριση προβάλλουν αρκετές ιστοσελίδες αμερικανικών ΜΜΕ. Σχετικές αναφορές γίνονται και σε ραδιοφωνικές εκπομπές.

Μεταξύ άλλων, καταγράφεται η επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Πολιτισμού για την αποκάλυψη μεγάλου κιβωτιόσχημου τάφου και σκελετού νεκρού στον τύμβο της αρχαίας Αμφίπολης.

Η ιστοσελίδα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC προβάλλει επίσης το θέμα με τον ίδιο τίτλο, για το ενδεχόμενο ο σκελετός «να λύσει το αίνιγμα» της Αμφίπολης.

Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ο σκελετός θα μπορούσε να βοηθήσει τους αρχαιολόγους να λύσουν το αίνιγμα για το ποιος θάφτηκε στο μεγαλειώδη τάφο, γύρω στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ., στο λυκόφως της βασιλείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Επίσης, επισημαίνεται, ότι στις ανασκαφές, κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, κοντά στην αρχαία Αμφίπολη, Έλληνες αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν τάφο τριών θαλάμων, διακοσμημένο με μαρμάρινες Σφίγγες και με ένα μεγάλο ψηφιδωτό δάπεδο.

Στα δημοσιεύματα υπογραμμίζεται και ότι ο Μέγας Αλέξανδρος θάφτηκε στην Αίγυπτο, αλλά ο τάφος του δεν έχει εντοπιστεί.

Και σε άλλα πολλά μέσα – πέραν των αμερικάνικών – το θέμα βρίσκεται ανάμεσα στα πιο σημαντικά.

Το θέμα του Euronews έχει τίτλο «Ελλάδα: Τάφος και σκελετός ανακαλύφθηκαν στην αρχαία Αμφίπολη».

Το άρθρο του BBC έχει τίτλο «Σκελετός από την εποχή του Αλεξάνδρου βρέθηκε στον τάφο της Αμφίπολης στην Ελλάδα».

Το άρθρο του Reuters με τίτλο «Σκελετικά υπολείμματα βρέθηκαν σε τάφο από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Το άρθρο της Buenos Aires Herald έχει τίτλο «Σκελετικά υπολείμματα βρέθηκαν σε τάφο από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου» και αναφέρει: «Ο τύμβος της Αμφίπολης πιστεύεται ότι είναι ο μεγαλύτερος αρχαίος τάφος να έχει ανακαλυφθεί στην Ελλάδα, και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ως προς το αν θάφτηκε εκεί ο αρχαίος κατακτητης ή ένα μέλος της οικογένειάς του. Ο Αλέξανδρος πέθανε στη Βαβυλώνα, το σημερινό Ιράκ, αλλά η τοποθεσία ταφής του δεν είναι γνωστή».

Η Global Post γράφει «Επείγον: ανθρώπινος σκελετός ανακαλύφθηκε στον τάφο της Αμφίπολης σε αρχαιολογική ανασκαφή στη βόρεια Ελλάδα» και δηλώνει ότι θα πάρει περισσότερο χρόνο για την ανάλυση των εμπειρογνωμόνων και για να προσδιορίσει η ταυτότητα του θαμμένου προσώπου, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους που είναι επιφορτισμένοι με την ανασκαφή.

Το άρθρο της L’orient Le Jour έχει τίτλο «Ο αρχαίος τάφος της Αμφίπολης αποκάλυψε τελικά τον σκελετό του νεκρού».

Το Fox 28 φιλοξενεί άρθρο με τίτλο «Ο σκελετός μπορεί να λύσει το αίνιγμα του αρχαίου ελληνικού τάφου.

Το θέμα της Ouest France έχει τίτλο «Ο αρχαίος τάφος της Αμφίπολης αποκαλύπτει τον σκελετό του νεκρού». Η Le Quotidien τονίζει ότι είναι ο μεγαλύτερος αρχαίος τάφος που βρέθηκε ποτέ στην Ελλάδα. Η Αμφίπολη της Μακεδονίας τελικά παρέδωσε τον σκελετό του νεκρού μετά από τρεις μήνες έρευνας. Το Discovery News έχει τίτλο «Σκελετός αναδύθηκε από μυστηριώδη αρχαίο τάφο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk