Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αποφάσισε ομόφωνα να θέσει τη βουλευτή Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή, η ΚΟ του κόμματος.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της διαγραφής, «η κ. Μακρή αρνήθηκε αδικαιολογήτως να παραστεί για εξηγήσεις στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΚΟ, αποστέλλοντας υπόμνημα με μη αποδεκτό και άκρως προσβλητικό περιεχόμενο».

Ζητούσε συγγνώμη από Καμμένο

Η κ. Μακρή απέστειλε ανοιχτή επιστολή – υπόμνημα «στον πρόεδρο του κινήματος και τα μέλη της ΚΟ», στο οποίο εξηγεί τις θέσεις της, κάνει λόγο για αντικαταστατική παραπομπή και ζητά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, μεταξύ άλλων, «να αποφασίσει για την άμεση αποκατάσταση της τιμής, της αξιοπρέπειας και της πολιτικής μου υπόστασης, μέσω δημόσιας δήλωσης και συγγνώμης του προέδρου και των μελών αυτής», προκειμένου η ίδια να θεωρήσει «λήξαν το γεγονός».

Εκφράζει, επίσης, τη δυσαρέσκειά της για την ύπαρξη «δύο μέτρων και δύο σταθμών» στο κόμμα, καταγγέλλει επιθέσεις στο πρόσωπό της από στελέχη των ΑΝΕΛ, στις οποίες -όπως λέει- δεν αντέδρασε το κόμμα, ενώ τονίζει ότι εάν δεν τηρηθούν οι προϋποθέσεις που θέτει «δεν θα είναι έκπληξη» η απομάκρυνσή της.

Η κ. Μακρή επαναλαμβάνει ότι ενημερώθηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο «ότι στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 υπήρξε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κινήματος, σύμφωνα με την οποία παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων για αντικομματική συμπεριφορά» και παραθέτει μια σειρά επιχειρημάτων, σύμφωνα με τα οποία θεωρεί αντικαταστατική την παραπομπή της.

Παραπέμπει δε στο καταστατικό του κόμματος και σημειώνει ότι «ουδέποτε μου κοινοποιήθηκε ‘αιτιολογημένη αναφορά’ της Επιτροπή Δεοντολογίας» και «ουδέποτε μου γνωστοποιήθηκε ανεπίσημα ή επίσημα ο χρόνος σύγκλησης της ανωτέρω επιτροπής και με πρωτοβουλία τίνος εκ των (ανεξάρτητων) μελών της συνεκλήθη».

Αναφέρεται, ακόμη, στο εξώδικο που απέστειλε στον κ. Καμμένο, ζητώντας να ενημερωθεί για τους λόγους παραπομπής της, κάτι που -όπως λέει- δεν συνέβη, και προσθέτει ότι «καλούμαι να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου μια καθαρά αντικαταστατική διαδικασία, παράτυπης και εξωθεσμικής σύγκλησης μιας επιτροπής που δρα έξω και πέρα του καταστατικού του κινήματος».

Επίσης, αναφέρει ότι στην ανάρτηση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ουδέποτε αναφερόταν ονομαστικά σε κανένα βουλευτή ή στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά χρησιμοποιούσε γενικούς και αφηρημένους χαρακτηρισμούς «για να στιγματίσω προσβλητικές και αήθεις συμπεριφορές εναντίον μου».

Η κ. Μακρή επισημαίνει την κοινοβουλευτική της δραστηριότητα, που -όπως λέει- έθιξε επιχειρηματικά συμφέροντα, κάνει λόγο για επιθέσεις που δέχθηκε κατά καιρούς από στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, χωρίς το κόμμα να αντιδράσει, και τονίζει: «Για τους λόγους αυτούς δεν είναι δυνατό να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, που εκτρέπεται των καταστατικών επιταγών και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις αρχές, τις αξίες, τις επιταγές του Συνεδρίου και την ιδεολογία στην οποία συντάχθηκα για να υπηρετήσω τον Έλληνα πολίτη μέσω του κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων».

Κάνει λόγο για «δύο μέτρα και δύο σταθμά», κάτι που αρνείται να δεχθεί, λέει ότι «βουλευτές του κινήματος καλούνται δημόσια να ζητήσουν συγνώμη από στελέχη, ορισμένα εκ των οποίων έχουν απειλήσει τη ζωή τους και έχουν υπονομεύσει την φυσική και πολιτική τους υπόσταση», και προσθέτει ότι δρώντας ως «παράγοντας σταθερότητας» είναι διατεθειμένη να θεωρήσει «λήξαν το γεγονός της δημόσιας και διά του Τύπου αναίτιας και αντικαταστατικής παραπομπής μου σε όργανα και διαδικασίες ενώ δεν είχα, ούτε έχω διαπράξει ουδεμία αντικινηματική πράξη».

Για να θεωρηθεί, όμως, λήξαν το γεγονός θα πρέπει σύμφωνα με την κ. Μακρή -μεταξύ άλλων- η Κοινοβουλευτική Ομάδα της 7ης Οκτωβρίου «να αποφασίσει για την άμεση αποκατάσταση της τιμής, της αξιοπρέπειας και της πολιτικής μου υπόστασης μέσω δημόσιας δήλωσης και συγνώμης του προέδρου και των μελών αυτής» και «να δεσμευτεί για τον άμεσο, ουσιαστικό και αποτελεσματικό πειθαρχικό έλεγχο των στελεχών που έδρασαν αντικαταστατικά, αντικινηματικά και με πράξεις ή παραλείψεις τους συμμετείχαν σε ομάδες, κλίκες ή άλλες μορφές οργάνωσης και απείλησαν τη φυσική και πολιτική υπόσταση εκλεγμένων εκπροσώπων του Ελληνικού Λαού, ανεξάρτητα από την θεσμική τους θέση στο κίνημα και τυχόν συγγένειας με βουλευτές».

«Εάν δεν τηρηθούν άμεσα οι ανωτέρω υποχρεώσεις προς τους αγνούς ψηφοφόρους, στελέχη, αγωνιστές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τον Ελληνικό Λαό δεν θα αποτελούσε έκπληξη η απομάκρυνση μου από ένα κίνημα που έχει χάσει τον προσανατολισμό της ιδρυτικής του διακήρυξης και δεν σέβεται την νομιμότητα και τους θεσμούς, όπως οφείλει» καταλήγει η κ. Μακρή.

Καλό ταξίδι προς το μεγάλο μαντρί»

Αυτή την ειρωνική δήλωση απευθύνει προς τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ μέσω του λογαριασμού της στο Facebook η Ραχήλ Μακρή, μετά τη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Αναλυτικά η ανάρτηση της βουλευτού:

«Θεωρούν υβριστικό ότι τους ζητώ να μην συνεργαστούν με την ΝΔ και να μην ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Θεωρούν υβριστικό ότι τους ζητώ να μην συνυπογράφουν τροπολογίες με τον Άδωνη που θίγουν το δημόσιο συμφέρον και υπονομεύουν το έργο της δικαιοσύνης.

Θεωρούν υβριστικό ότι τους ζητώ να καταδικάσουν την συνεργασία με κόμματα και πρόσωπα που ευθύνονται για την ανθρωπιστική κρίση του Ελληνικού λαού.

Θεωρούν υβριστικό το ότι τους ζητώ να εκπληρώσουν τις θεσμικές υποχρεώσεις και να τηρούν τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Θεωρούν υβριστικό ότι τους ζητώ να ασκήσουν πειθαρχικό έλεγχο στα στελέχη που έδρασαν αντικαταστατικά, αντικινηματικά και υπονόμευσαν το κίνημα.

Θεωρούν τον εαυτό τους πολύ σπουδαίο για να ζητήσουν συγγνώμη όταν θίγουν την τιμή, την αξιοπρέπεια και την πολτική υπόσταση αυτών που για δύο χρόνια στάθηκαν στυλοβάτες του κοινοβουλευτικού έργου των ΑΝΕΛ.

Καλό ταξίδι προς το μεγάλο μαντρί».