Στ.Θεοδωράκης: Ζητάμε κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου

Στην πλατεία του Άγιου Παντελεήμονα βρέθηκε την Κυριακή ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, όπου μίλησε με κατοίκους της περιοχής. Ο κ. Θεοδωράκης μίλησε για το μεταναστευτικό, για «δεξιό λάθος» και «αριστερό λάθος» στην αντιμετώπιση του ζητήματος, και πρότεινε κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου για όσους μετανάστες έχουν ανάγκη προστασίας.

Στην πλατεία του Άγιου Παντελεήμονα βρέθηκε την Κυριακή ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, όπου μίλησε με κατοίκους της περιοχής.

Ο κ. Θεοδωράκης μίλησε για το μεταναστευτικό, για «δεξιό λάθος» και «αριστερό λάθος» στην αντιμετώπιση του ζητήματος, και πρότεινε κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου για όσους μετανάστες έχουν ανάγκη προστασίας.

«Οι ‘δεξιοί’ θα σου πουν ‘να δυσκολέψουμε τη ζωή των μεταναστών μπας και φύγουν’ και οι ‘αριστεροί’ θα σου πουν να ανοίξουμε τα σύνορα γιατί όλοι οι καλοί χωράνε. Δεν είναι έτσι» είπε ο κ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι για το Ποτάμι δεν αποτελεί λύση ούτε η νομιμοποίηση όλων όσων καταφέρνουν να μπουν στην χώρα, ούτε τα ανοιχτά σύνορα για να μπαίνει όποιος θέλει.

Όσοι έχουν ανάγκη προστασίας -είπε ο Στ.Θεοδωράκης- είναι δηλαδή πρόσφυγες και φεύγουν από τις χώρες τους για να γλιτώσουν τη ζωή τους, η Ευρώπη θα πρέπει να τους παρέχει καταφύγιο. Όχι όμως μόνο η Ελλάδα. Ζητάμε Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου ώστε να δίνεται ευρωπαϊκό άσυλο και όχι ελληνικό, ιταλικό, ισπανικό κλπ.

Όμως όσοι οικονομικοί μετανάστες μπαίνουν παράνομα στη χώρα πρέπει να επιστρέφονται πίσω στις χώρες τους και σε αυτό είναι απαραίτητη η βοήθεια της ΕΕ για να αναγκαστούν οι χώρες τους να τους δεχτούν πίσω, πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και πρότεινε «να απαιτήσουμε σε συμμαχία κυρίως με τους Ιταλούς να φυλάσσονται τα σύνορα αποκλειστικά από τον Frontex».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk