Συναντήσεις Θεοδωράκη με Τσίπρα-Σαμαρά 7 και 9 Οκτωβρίου

Οριστικοποιήθηκαν οι συναντήσεις που ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τον Πρωθυπουργό και από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οριστικοποιήθηκαν οι συναντήσεις που ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τον Πρωθυπουργό και από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο επικεφαλής του Ποταμιού θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά στις 9 Οκτωβρίου και με τον Αλέξη Τσίπρα δύο ημέρες νωρίτερα, στις 7 Οκτωβρίου. Στην ατζέντα του θα περιέχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένες από τις προτάσεις που έχει θέσει το Ποτάμι στον δημόσιο διάλογο με κορυφαία να μην διαλυθεί η παρούσα Βουλή χωρίς να ξεκινήσει η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος ώστε να μην χαθεί μια πενταετία.
Ο κ. Θεοδωράκης ξεκίνησε και τις εκπομπές του στο web ραδιόφωνο του Ποταμιού, η οποία αναμεταδόθηκε από ραδιοφωνικούς σταθμούς επτά πόλεων στην Ελλάδα, με πρώτη συντονίστρια την Κάτια Μακρή.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, τάχθηκε για μια ακόμα φορά υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας του 51%. «Το 25 και το 30% είναι μειοψηφία. Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση του 51%. Μόνο έτσι θα πειστούν και οι ‘Ελληνες για την κυβέρνησή τους και οι ξένοι ότι είμαστε δυνατοί», σημείωσε. Για τον ποιός θα ηγείται αυτής της κυβέρνησης παρατήρησε ότι οι πρωθυπουργοί πρέπει να βγαίνουν από τις εκλογές και όχι από τις συνεργασίες. Και σε ότι αφορά τη δική του συνεργασία σε μια τέτοια κυβέρνηση επισήμανε ότι αν κληθεί στις συζητήσεις θα πει ποιόν θέλει για υπουργό Οικονομικών.
Η κυβέρνηση αυτή, είπε, θα πρέπει να έχει συγκεκριμένο προοδευτικό προσανατολισμό. «Έχουμε το δυναμικό στο Ποτάμι να είμαστε κάτι παραπάνω από παιδονόμοι του ΣΥΡΙΖΑ και του Σαμαρά. Θέλω να καταλάβει ο κόσμος ότι η δική μου προσπάθεια δεν είναι να μπω εγώ στα Υπουργεία αλλά εκείνος», επισήμανε και ζήτησε από τους κ.κ Σαμαρά και Τσίπρα να αποφασίσουν πότε θα γίνουν οι εκλογές για να βγει η χώρα από την ανασφάλεια.
Ο κ. Θεοδωράκης, είπε ακόμα ότι η δική του προτεραιότητα είναι να ενισχυθούν οι άνθρωποι που ζουν με επιδόματα και αυτοί που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Ότι για να νιώθει η κοινωνία ασφάλεια πρέπει να τηρούνται οι νόμοι σε όλα τα επίπεδα, γιατί η νομιμότητα είναι ασφάλεια.Ότι αυτοί που έχουν πει ψέματα θα πρέπει να αποσυρθούν από το δημόσιο και να μπουν στις θέσεις τους νέα παιδιά. Οτι θα πρέπει να υπάρχουν ισχυρά συνδικάτα, μέσω των οποίων θα αντιμετωπιστεί η μαύρη εργασία.
Επίσης, είπε ότι είναι κατά των εξεταστικών επιτροπών της Βουλής αλλά υπέρ της σκληρής συμπεριφοράς της δικαιοσύνης απέναντι στις παραβατικές συμπεριφορές. «Η υπόθεση του χρέους έχει υπεύθυνους το πολιτικό σύστημα των τελευταίων 30 ετών. Έχουν όμως πολιτική ευθύνη όχι ποινική», πρόσθεσε.
Το Ποτάμι έχει ξεκινήσει μέσω της ιστοσελίδας του, μια καμπάνια ανάδειξης των υποψήφιων βουλευτών μέσα από τις προτάσεις του κόσμου. Όπως επισημαίνεται στο κείμενο που συνοδεύει αυτή την πρόσκληση, «η χώρα δεν θα αλλάξει αν δεν μπουν νέοι άνθρωποι στην πολιτική. Το Ποτάμι απευθύνεται στους ενεργούς πολίτες και τους καλεί να προτείνουν εκείνοι τους άξιους που μπορούν να διεκδικήσουν μια έδρα στην ελληνική Βουλή. Οι εθελοντές, οι φίλοι του Ποταμιού, οι ενεργοί πολίτες καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Να σκεφθούν σοβαρά και υπεύθυνα ποιοι θέλουν να τους εκπροσωπήσουν. Να ερευνήσουν, να μάθουν και τελικά να προτείνουν τους καλύτερους εκπροσώπους αυτής της νέας εποχής. Το Ποτάμι δεν έχει βαρίδια, δεν έχει δεσμεύσεις και θα προσπαθήσει να επιλέξει τους καλύτερους. Το έκανε και στις ευρωεκλογές και τα κατάφερε. Θυμίζουμε ότι το 1/3 του ευρωψηφοδελτίου συγκροτήθηκε με βάση τις προτάσεις των πολιτών.χετικά με το ποιοί θα είναι οι υποψήφιοι βουλευτές του Ποταμιού».
Στην εκπομπή του ο κ. Θεοδωράκης απέφυγε να δεσμευθεί ακόμα και για τον Πέτρο Τατσόπουλος και τον Γρηγόρη Ψαριανό. «Αν θα είναι στο Ποτάμι αυτό θα εκτιμηθεί. Δεν πρέπει να έχουμε άρνηση σε αξιόλογους ανθρώπους που είναι χρόνια στην πολιτική αλλά το κύριο δυναμικό του Ποταμιού στις εκλογές δεν θα είναι αυτοί», παρατήρησε.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk