Δύο ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Σουχόι κατέρριψαν την Τετάρτη οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την τύχη των πιλότων.

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Αλέξι Ντμιτρασκίφσκι είπε ότι τα δύο αεροσκάφη κατέπεσαν κοντά στο ύψωμα Σάβουρ Μοχίλα, ανατολικά του Ντονέτσκ.

Από την πλευρά τους οι αυτονομιστές επιβεβαίωσαν την κατάρριψη ενός αεροσκάφους και υποστήριξαν ότι ο πιλότος πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το σύστημα αυτόματης εκτίναξης.

Νωρίτερα, ουκρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές εγκαταλείπουν τις θέσεις τους στα περίχωρα του Ντονέτσκ και υποχωρούν προς το κέντρο της πόλης.

«Στο Ντονέτσκ, οι αντάρτες εγκατέλειψαν μαζικά τις θέσεις τους και πήγαν προς το κεντρικό τμήμα της πόλης» υποστήριξε σε ανακοίνωσή του το αρχηγείο της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», όπως αποκαλεί το Κίεβο την επιχείρηση εναντίον των φιλορώσων ανταρτών.

«Δεν μπορεί να αποκλεισθεί πως τέτοιες κινήσεις μπορεί να υποδηλώνουν διάδοση πανικού και απόπειρες φυγής από το μέρος όπου διεξάγονται πολεμικές επιχειρήσεις» ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Κάτοικοι είπαν ότι στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν βομβαρδισμοί και πως μια οβίδα έπληξε ένα χημικό εργοστάσιο.

Μάχες αναφέρθηκαν επίσης στη διάρκεια της νύχτας στο Λουχάνσκ.