Tην επιτυχή ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟ∆ΟΜΙΚΗ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ», ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014 ολοκληρώθηκε η δημόσια προσφορά 20.667.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟ∆ΟΜΙΚΗ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» με τιμή διάθεσης που καθορίστηκε σε 1,70 ευρώ ανά νέα μετοχή για το σύνολο της δημόσιας προσφοράς. Τα συνολικά κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν από τη δημόσια προσφορά ανέρχονται σε 35.133.900 ευρώ. Η εισαγωγή της εταιρείας στην Κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σύμφωνα με ανακοίνωση, αποτελεί το πρώτο IPO μετά από πολλά χρόνια και πραγματοποιήθηκε σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, με την ολοκλήρωση της ανωτέρω κίνησης ο όμιλος Ελλάκτωρ θα αναδείξει την πλήρη αξία της θυγατρικής του στον τομέα της αιολικής ενέργειας προχωρώντας ταυτόχρονα με σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης στην υλοποίηση του στρατηγικού του σχεδιασμού στον τομέα αυτό.