Η Γερμανία επικράτησε με 1-0 των ΗΠΑ και πήρε την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο που την φέρνει απέναντι στον 2ο του 8ου Ομίλου στη φάση των «16». Μαζί με τους Γερμανούς, παρά την ήττα τους, πέρασαν και οι Αμερικανοί, που θα βρουν μπροστά τους τον πρώτο του 8ου Ομίλου.

Οι παίκτες του Λεβ είχαν την απόλυτη υπεροχή στα πρώτα 20 λεπτά, πίεσαν τους Αμερικανούς αλλά δεν έκαναν κάποια κλασική φάση για γκολ, ενώ μετά την πάροδο του εικοσάλεπτου οι «γιάνκις» έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους και απείλησαν στο 23΄ με το αξιόλογο σουτ του Μπίσλι να περνά μόλις πάνω από το δοκάρι του Νόιερ. Από την πλευρά τους, οι Γερμανοί απείλησαν στο 35ο λεπτό, αλλά ο Χάουαρντ εξουδετέρωσε την προσπάθεια του Οζίλ κι αυτό ήταν όλο το πρώτο ημίχρονο.

Ο Τόμας Μίλερ έδωσε τελικά τη λύση στα «πάντσερ» με το τέταρτο τέρμα του στη διοργάνωση, με το οποίο έφτασε Νεϊμάρ και Μέσι στην πρώτη θέση των σκόρερ. Ήταν στο 55ό λεπτό, όταν με ωραίο τεχνικό σουτ νίκησε τον Χάουαρντ κι έδωσε ενδιαφέρον σε ένα ανιαρό ως εκείνη τη στιγμή παιχνίδι, με το σκορ να μην αλλάζει ως το τέλος κι ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντέμπσεϊ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, αστοχώντας με κοντινή κεφαλιά.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ραβσάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκονζάλες, Μπέκερμαν – Χέβεντες

ΗΠΑ (Γιούργκεν Κλίνσμαν): 1. Τιμ Χάουαρντ, 3. Ομάρ Γκονζάλες, 4. Μάικλ Μπράντλεϊ, 5. Ματ Μπέσλερ, 7. ΝταΜάρκους Μπίσλι, 8. Κλιντ Ντέμπσεϊ, 13. Τζερμέιν Τζόουνς, 14. Μπραντ Ντέιβις (59΄ 11. Αλεχάντρο Μπεντόγια), 15. Κάιλ Μπέκερμαν, 19. Γκράχαμ Ζούσι (84΄ 2. ΝτεΑντρέ Γέντλιν), 23. Φάμπιαν Τζόνσον.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόαχιμ Λεβ): 1. Μάνουελ Νόιερ, 4. Μπένεντικτ Χέβεντες, 5. Ματς Χούμελς, 7. Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (76΄ 19. Μάριο Γκέτσε), 8. Μεζούτ Οζίλ (89΄ 9. Αντρέ Σίρλε), 10. Λούκας Ποντόλσκι (46΄ 11. Μίροσλαβ Κλόζε), 13. Τόμας Μίλερ, 16. Φίλιπ Λαμ, 17. Περ Μερτεζάκερ, 18. Τόνι Κρόος, 20. Τζερόμ Μπόατενγκ.

Πορτογαλία – Γκάνα 2-1
Η Πορτογαλία νίκησε την Γκάνα με 2-1 αλλά και οι δύο ομάδες επιστρέφουν σπίτι τους…