Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, επισκέφθηκε, σήμερα, την ανασκαφή στο οικοδομικό τετράγωνο, το οποίο ορίζεται από τις οδούς Αρδηττού, Θωμοπούλου, Κεφάλου και Κούτουλα στο Μετς, όπου ξεναγήθηκε από την Διευθύντρια της Εφορείας κ. Ελένη Μπάνου και τον ανασκαφέα του χώρου, αρχαιολόγο κ. Γεώργιο Μιχαλόπουλο.

Τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού συνόδευσε η Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων κ. Μαρία Βλαζάκη.

Στο εν λόγω τετράγωνο, η Γ´ ΕΠΚΑ, σε υλοποίηση υπουργικής αποφάσεως, διεξάγει ανασκαφική έρευνα από το 2010 μέχρι σήμερα. Τον Φεβρουάριο του 2014 ανακαλύφθηκε όρυγμα θεμελίωσης κτίσματος κλασικών χρόνων, πιθανόν ναού, με κατεύθυνση Α-Δ και διαστάσεις 14,60μ. Χ 7,80μ. Εντός του ορύγματος (πλάτους 1,20μ.) έχουν εντοπισθεί, κατά χώραν, οκτώ δόμοι από υπόλευκο πωρόλιθο.
Στις 17 Ιουνίου 2014, η εύρεση ενεπίγραφου θραύσματος αναθηματικού κιονίσκου, που αναφέρει «Διι Μει[λιχίωι]», επιβεβαίωσε τις αρχαίες φιλολογικές πηγές (Θουκυδίδης, Αριστοφάνης), που αναφέρονται σε λατρεία Διός Μειλιχίου στην περιοχή, γνωστή ως Άγρα ή Άγραι στην αρχαιότητα. Εξάλλου, τμήματα αναθηματικών αναγλύφων, που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο από ανασκαφές των προηγούμενων ετών, έρχονται να επιβεβαιώσουν την επιγραφική μαρτυρία.
Ο κ. Τασούλας ζήτησε την επίσπευση της ανασκαφικής έρευνας στην περιοχή, προκειμένου να συλλεγούν όλα τα σχετικά ανασκαφικά δεδομένα, ώστε να διαμορφωθεί πλήρης εικόνα για το χώρο.