Βολές εναντίον του νέου υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου εξαπέλυσε η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, με αφορμή του θέμα που έχει προκύψει με τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 η κ. Πιπιλή κατηγόρησε τον κ. Λοβέρδο για λαϊκισμό και για πολιτικό στίγμα «που είναι παντελώς αντίθετο με το αίτημα του κόσμου για μεταρρυθμίσεις και κυρίως με την εμμονή των βουλευτών που στηρίξαμε ό,τι στηρίξαμε με προσωπικό και πολιτικό κόστος».

«Από την πρώτη μέρα που έγινε ο ανασχηματισμός έκανα δημοσίως δηλώσεις και είπα τα εξής, στα οποία δεν κάνω πίσω: ‘Ξεχάστε το λαϊκισμό και την ψηφοθηρία, -απευθυνόμενη σε ορισμένους υπουργούς-, ξεχάστε τα πισωγυρίσματα. Οι βουλευτές που στηρίξαμε τις μεταρρυθμίσεις θα δώσουμε ακόμη πιο σκληρό αγώνα να εφαρμοστούν. Νομίζω είμαι σαφής».

Σε ερώτηση εάν το μήνυμα αυτό αφορά και τον κ. Λοβέρδο, η κ. Πιπιλή απάντησε: «Τον οποιονδήποτε. Και για να ελαφρύνουμε τη συζήτηση -μιλώ περισσότερο με την δημοσιογραφική μου εμπειρία- θα πω: Από αλλού περιμέναμε τον λαϊκισμό και από αλλού μας ήρθε.»

Σφοδρή κριτική για τη σημερινή κατάσταση και για τη μη εφαρμογή του νόμου άσκησε από τον Βήμα 99,5 και η πρώην υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

«Το ότι είμαστε σε αυτήν την κατάσταση στα πανεπιστήμια, είναι μία από τις παρενέργειες και του ξηλώματος του νόμου και της μη εφαρμογής του […] Πρέπει να απαντήσει το υπουργείο Παιδείας γιατί άφησαν να μην εφαρμοστεί ο νόμος. Και πρέπει να απαντήσουν και οι πρυτάνεις και τα συμβούλια γιατί δεν έγιναν οι οργανισμοί», τόνισε.

Υπέρ της εκλογής Προέδρου

Εξάλλου, τόσο η Φωτεινή Πιπιλή όσο και η Αννα Διαμαντοπούλου τάχθηκαν υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

«Υπάρχουν εκτός από αντιμνημονιακούς, λαϊκιστές και ανθέλληνες -με την πολιτική τους πρακτική και χυδαιολογία- αρκετοί βουλευτές και από άλλα κόμματα που είναι νοήμονες, πατριώτες και θα στηρίξουν την Ελλάδα. Γιατί εκλέγοντας Πρόεδρο της Δημοκρατίας στηρίζεις την ηρεμία και τη σταθερότητα στην Ελλάδα» δήλωσε η κ. Πιπιλή.

«Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να γίνεται προσπάθεια εξάντλησης τη τετραετίας, εκτός εάν υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα που αφορούν τα αδιέξοδα στην κυβερνητική πολιτική. Από την άποψη αυτή θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει προσπάθεια εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας» δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου.