Υποτροφίες «2+2» από το ΙΚΥ: Mεταπτυχιακά και πρακτική μαζί

Την ευκαιρία της διετούς μεταπτυχιακής εκπαίδευσης συνοδευόμενης με τη διετή πρακτική άσκηση παρέχει το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) μέσω του καινοτόμου προγράμματος υποτροφιών «2+2» όπου η αριστεία επιβραβεύεται με τον πιο ουσιαστικό τρόπο.

Την ευκαιρία της διετούς μεταπτυχιακής εκπαίδευσης συνοδευόμενης με τη διετή πρακτική άσκηση παρέχει το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) μέσω του καινοτόμου προγράμματος υποτροφιών «2+2» όπου η αριστεία επιβραβεύεται με τον πιο ουσιαστικό τρόπο.
Συγκεκριμένα, οι υπότροφοι θα λαμβάνουν υποτροφίες για διετείς μεταπτυχιακές σπουδές σε ελληνικά πανεπιστήμια. Παράλληλα θα μπορούν να κάνουν πρακτική άσκηση συναφή με αυτό του μεταπτυχιακού τους, μιας και οι μεταπτυχιακές σπουδές συνδέονται άμεσα με την αγορά εργασίας.
«Το ΙΚΥ σχεδίασε αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα υποτροφιών «2+2», που για πρώτη φορά δεν χορηγεί απλά μεταπτυχιακές υποτροφίες αλλά εισάγει τους άριστους στην αγορά εργασίας, εδώ στη χώρα μας. Σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσουμε την αφαίμαξη των καλύτερων νέων μας που κυριολεκτικά τους «αρπάζουν» στο εξωτερικό, το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα υποτροφιών θα βοηθήσει αφενός όλους αυτούς τους άριστους νέους να μείνουν στη χώρα μας και παράλληλα θα μπολιάσει τις ελληνικές επιχειρήσεις με την Αριστεία!» δήλωσε η πρόεδρος του ΙΚΥ καθηγήτρια Έφη Μπάσδρα.
Μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού, η επιχείρηση στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας με το ΙΚΥ θα προσλαμβάνει τον υπότροφο με καθεστώς πλήρους απασχόλησης για δύο επιπλέον χρόνια. Η περαιτέρω εξειδίκευση του υποτρόφου, η μεταφορά τεχνογνωσίας στην επιχείρηση, καθώς και η επένδυση της επιχείρησης στον υπότροφο για τέσσερα ολόκληρα χρόνια μόνο θετικά έχει να προσφέρει στην απασχόληση των νέων μας, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας μας αλλά και της Ευρώπης γενικότερα.
Στο πιλοτικό αυτό πρόγραμμα συμμετέχει η Εθνική Τράπεζα με εκατό θέσεις εργασίας για υποτρόφους του ΙΚΥ μεταπτυχιακούς επιστήμονες στην Ελλάδα, συμβάλλοντας έμπρακτα στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας με το ΙΚΥ, η Εθνική Τράπεζα θα αναλάβει και την οικονομική ενίσχυση δέκα υποψηφίων διδακτόρων σε τομείς των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, καθώς επίσης θα στηρίξει τη συμμετοχή φοιτητών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας σε διεθνείς διαγωνισμού τριετούς διάρκειας.
«Εφαρμόζεται πιλοτικά σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα, που χορηγεί επιπλέον 10 υποτροφίες για διδακτορικά σε ανθρωπιστικές σπουδές και στηρίζει ομάδες φοιτητών ελληνικών πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που διακρίνονται σε διεθνείς οργανισμούς, όπως τα παιδιά της Νομικής Αθηνών, που μας κάναν τόσο περήφανους! Γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ανάπτυξη στη χώρα μας θα έρθει από το πιο σημαντικό κεφάλαιο που διαθέτει, το ανθρώπινο δυναμικό της. Όλους αυτούς τους Άριστους νέους, που κόντρα σε όλα και όλους προσπαθούν και πετυχαίνουν σε διεθνείς διαγωνισμούς, σε διεθνή φόρα σαρώνοντας τα βραβεία! Αυτούς, λοιπόν, η ελληνική πολιτεία έχει υποχρέωση να τους στηρίξει. Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα θα συνεχιστεί με πολύ περισσότερες υποτροφίες σε όλους τους τομείς στο αμέσως επόμενο διάστημα» δήλωσε η κυρία Μπάσδρα.
Οι επιστημονικοί τομείς και οι εξειδικεύσεις στις οποίες θα μετεκπαιδευτούν οι δικαιούχοι-υπότροφοι είναι αφορούν την τραπεζική, την λογιστική, τα χρηματοοικονομικά, την ελεγκτική, τη διοίκηση κινδύνου, την διοίκηση επιχειρήσεων, το μάρκετινγκ και την επικοινωνία, τη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, τα ναυτιλιακά, την οικονομική επιστήμη, τα εφαρμοσμένα οικονομικά, τα διεθνή οικονομικά, την οικονομική ανάλυση, την αγροτική οικονομία, την πληροφορική, τα μαθηματικά, τη στατιστική, την ενέργεια, τα συστήματα επικοινωνιών και τα δίκτυα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk