Αποχώρησαν από τα γραφεία του ΠαΣοΚ οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, ελευθερώνοντας την είσοδο.

Νωρίτερα, αντιπροσωπεία του καθαριστριών είχε συνάντηση με τον γραμματέα της ΚΠΕ του ΠαΣοΚ Νίκο Ανδρουλάκη και τον γενικό διευθυντή του κόμματος Νίκο Σαλαγιάννη.

Σε ανακοίνωση του ΠαΣοΚ μετά τη συνάντηση, έπειτα από την ενημέρωση που έγινε από την αντιπροσωπεία των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης, επανέλαβε την άποψη του ΠαΣοΚ ότι η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομκών πραγματοποιήσαν από το πρωί καθιστική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του κόμματος στη Χαρ.Τρικούπη.

Από νωρίς το πρωί ο κ. Ανδρουλάκης, ο κ. Σαλαγιάννης και η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ είχαν ζητήσει από τις καθαρίστριες να ξεμπλοκάρουν την είσοδο και εν συνεχεία να έχουν συνάντηση στα γραφεία ώστε να ακούσουν και να μεταφέρουν τα αιτήματά τους.

Επιπλέον, οι κ. Σαλαγιάννης και κ. Αλ Σάλεχ σε ολιγόλεπτη συζήτηση που είχαν μαζί τους στην είσοδο συμμερίστηκαν ότι έχουν δίκιο εφόσον υπάρχει δικαστική απόφαση.

Οι απολυμένες καθαρίστριες αν και δέχονταν να υπάρξει συνάντηση με τον κ. Ανδρουλάκη, από τη στιγμή που ο κ. Βενιζέλος απουσιάζει από την Αθήνα, επέμεναν ότι θα ξεμπλοκάρουν την είσοδο των γραφείων του κόμματος και θα αποχωρήσουν αφότου όμως πραγματοποιηθεί η συνάντηση, ενώ ζητούσαν και διαβεβαίωση ότι θα εκδοθεί ανακοίνωση του κόμματος, υπέρ της επαναπρόσληψής τους.

Αιφνιδιαστική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΠαΣοΚ το πρωί της Δευτέρας

Έξω από τα γραφεία τουΠαΣοΚ συγκεντρώθηκαν αιφνιδιαστικά οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και διαμαρτύρονται για τη συμμόρφωση του υπουργείου στη δικαστική απόφαση για την επαναπρόσληψή τους.

Οι διαδηλώτριες κρατούν τα χαρτιά της δικαστικής απόφασης στα χέρια και ζητούν να συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλου, προκειμένου να λάβουν απαντήσεις για τον λόγο που το υπουργείο Οικονομικών αρνείται να τις επανατοποθετήσει στις θέσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έχει κρίνει «προδήλως απαραίτητες» για το Δημόσιο τις θέσεις εργασίας των 393 καθαριστριών και διέταξε την επαναπρόσληψή τους, θεωρώντας αντισυνταγματική και ως εκ τούτου άκυρη την διαδικασία που εφαρμόστηκε.

Το υπουργείο Οικονομικώνυπέβαλε αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της εν λόγω απόφασης ενώπιον του Αρείου Πάγου, δεδομένου -όπως υποστηρίζει- «ότι τίθενται ζητήματα εξαιρετικής σπουδαιότητας που αποτελούν τον πυρήνα του θεσμού της διαθεσιμότητας και συνδέονται με την ερμηνεία και εφαρμογή συνταγματικών διατάξεων».

Η αίτηση ωστόσο απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο. Παράλληλα το Δημόσιο υπέβαλε αίτημα αναστολής εκτέλεσης της απόφασης, το οποίο θα συζητηθεί στις 10 Ιουνίου, καθώς και αίτηση αναίρεσης.