Τεράστιες μορφές που έχουν φορέσει τη γαλανόλευκη φανέλα με το εθνόσημο στη μακραίωνη Ιστορία της Εθνικής ποδοσφαίρου παρελαύνουν στις οθόνες μας. Από τον Μίμη Δομάζο, τον Μίμη Παπαϊωάννου και τον Γιώργο Σιδέρη μέχρι νεότερους όπως τον Δημήτρη Σαραβάκο και τον Νίκο Μαχλά, τους παίκτες που κατέκτησαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2004, ως και την αποστολή της σημερινής ομάδας για τα τελικά του Μουντιάλ στη Βραζιλία. Και ακούγεται χαρακτηριστικά να λέει ο πρωταγωνιστής του σποτ κατά τη διάρκεια της διαφήμισης: «Εχω δει παίκτες που στα μάτια μου ήταν γίγαντες. Κάποιοι ακόμα είναι».
Μέσα από τα μάτια ενός φιλάθλου λοιπόν, ο οποίος διασχίζει τον χώρο του αεροδρομίου, μεταφερόμαστε σε αξέχαστα παιχνίδια και στιγμές από το παρελθόν της Εθνικής. Οταν ο ίδιος –μικρό παιδί γαρ –παρακολουθούσε τους αγώνες της αγαπημένης του ομάδας στο γήπεδο, με τις γειτονιές να ερημώνουν σε κάθε παιχνίδι. Τους άκουγε από το ραδιόφωνο, όπως και ο πατέρας του, και τους έβλεπε στην ασπρόμαυρη τότε τηλεόραση. Δεν πρόκειται μόνο για την πορεία της Εθνικής Ελλάδος στο πέρασμα του χρόνου αλλά και τη δική του πορεία, ο οποίος από μικρό παιδί είχε συνδέσει τη ζωή του με την αγαπημένη του ομάδα, μεγαλώνοντας μαζί της.
Στιγμές που έμειναν στην καρδιά
Μεγάλες στιγμές χαράς έχει χαρίσει τα τελευταία χρόνια η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στους φιλάθλους της και όχι μόνο. Κορυφαία όλων η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Τότε που το «πειρατικό», όπως χαρακτηρίστηκε από τους οπαδούς της η τότε ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ, έκανε τους Ελληνες να έρθουν πιο κοντά και να αγκαλιάσουν την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.
Μερικές από τις στιγμές συγκίνησης που έχει προσφέρει η Εθνική αναδεικνύει το διαφημιστικό σποτ της ΟΠΑΠ ΑΕ, μεγάλου χορηγού της ομάδας, το οποίο ξεκίνησε να προβάλλεται στις 14 Μαΐου. Το διάρκειας 110 δευτερολέπτων διαφημιστικό σποτ συνιστά φόρο τιμής στη διαδρομή της αγαπημένης ομάδας όλων των Ελλήνων μέσα στα χρόνια, με αφορμή το μεγάλο γεγονός της τρίτης συμμετοχής της εθνικής ομάδας σε τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο εφέτος διοργανώνεται στον τόπο όπου δοξάστηκε περισσότερο το άθλημα, στη Βραζιλία.

«Θέλαμε να αναδείξουμε τις όμορφες στιγμές που έχει δώσει στο πέρασμα του χρόνου η Εθνική Ελλάδος. Να τιμήσουμε ομάδες και παίκτες που ίσως έχουμε ξεχάσει»
εξηγεί στο «Βήμα» ο κ. Πετρ Ματεγιόφσκι, επικεφαλής μάρκετινγκ της ΟΠΑΠ ΑΕ, την κεντρική ιδέα που αναδεικνύεται από το σποτ. «Κορυφαία βέβαια στιγμή της είναι το 2004· για να φτάσουμε όμως εδώ υπήρχαν και άλλες ομάδες που μας χάρισαν στιγμές χαράς και συγκίνησης» συμπληρώνει.
Η ΟΠΑΠ ΑΕ αποτελεί μέρος της Ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, όντας εδώ και 57 χρόνια σταθερά δίπλα του. Σεβόμενη αυτόν τον ρόλο, επέλεξε στο πλαίσιο της χορηγίας της όχι απλώς να ευχηθεί καλή επιτυχία στην τωρινή εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, αλλά να τιμήσει την Ιστορία, τους πρωταγωνιστές και όσους έχουν συνδεθεί με αυτήν την ομάδα κατά τη διάρκεια της ιστορίας της.
Παραμύθι με ένταση, χαρά και συγκίνηση
«Αυτό που θέλαμε ήταν αυτή η διαφήμιση να είναι ένα ωραίο παραμύθι, που να θυμάσαι για πάντα. Και αυτή η ομάδα είναι ένα παραμύθι με στιγμές χαράς και λύπης» λέει ο κ. Ματεγιόφσκι, επισημαίνοντας ότι ο πρωταγωνιστής φυσιογνωμικά ταιριάζει στον παππού και στον θείο μας που μπορεί να αφηγηθεί ένα τόσο ωραίο παραμύθι γεμάτο ένταση, χαρά, λύπη και συγκίνηση.
Την αφήγηση του μεγάλου σε ηλικία πια συνοδεύουν αποσπάσματα από αξέχαστες περιγραφές δημοσιογράφων που κάλυπταν τους αγώνες. Στιγμές που τελικά κατάφεραν να σφυρηλατήσουν έναν πανίσχυρο δεσμό μεταξύ όλων των Ελλήνων και αυτής της ομάδας μέσα στα χρόνια. Στιγμές που είμαστε σίγουροι ότι θα ξαναζήσουμε και στα γήπεδα της Βραζιλίας.

«Εχω δει έναν να χτυπάει και εκατομμύρια να πονάνε. Εναν να γονατίζει και μια χώρα να σηκώνεται στον ουρανό. Εχω δει τα πάντα. Ενα μόνο δεν έχω δει· την Εθνική μας στη Βραζιλία, αλλά αυτή θα τη δούμε τώρα»
αναπολεί ο φίλαθλος ενώ βρίσκεται στο γκισέ του αεροδρομίου έτοιμος να επιβιβαστεί στην πτήση μαζί με τους παίκτες της ομάδας.
Εχοντας ζήσει όλα αυτά τα σημαντικά γεγονότα «τώρα ο φίλαθλος θέλει να πάει στη Μέκκα του ποδοσφαίρου, τη Βραζιλία. Κάνει το ταξίδι που θα ήθελε να κάνει ο καθένας μας, μαζί με τον εγγονό του» λέει ο κ. Ματεγιόφσκι. «Εμείς περιμένουμε όμορφες στιγμές από αυτή την ομάδα. Οπως είχε παρελθόν, έτσι έχει παρόν και μέλλον» καταλήγει.
Τελικά παγκοσμίου κυπέλλου
Το επόμενο διάστημα η αποστολή της εθνικής μας ομάδας αναμένεται να ταξιδέψει στη χώρα όπου λατρεύουν το ποδόσφαιρο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου (12 Ιουνίου – 13 Ιουλίου). Η Ελλάδα μετέχει στον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης με αντιπάλους τις εθνικές ομάδες της Κολομβίας, της Ακτής Ελεφαντοστού και της Ιαπωνίας.
Με τερματοφύλακες τους Ορέστη Καρνέζη, Παναγιώτη Γλύκο και Στέφανο Καπίνο· με αμυντικούς τους Κώστα Μανωλά, Χοσέ Χολέμπας, Σωκράτη Παπασταθόπουλο, Γιώργο Τζαβέλλα, Λουκά Βύντρα, Βασίλη Τοροσίδη και Βαγγέλη Μόρα· με επιθετικούς τους Δημήτρη Σαλπιγγίδη, Φάνη Γκέκα, Γιώργο Σαμαρά, Γιάννη Φετφατζίδη, Κώστα Μήτρογλου και με τους μέσους Κώστα Κατσουράνη, Αλέξανδρο Τζιόλη, Γιάννη Μανιάτη, Ανδρέα Σάμαρη, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, Παναγιώτη Κονέ, Παναγιώτη Ταχτσίδη και τον αρχηγό Γιώργο Καραγκούνη η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή Φερνάντο Σάντος, υπόσχεται να μας χαρίσει υπέροχες στιγμές.
Καλή επιτυχία, Ελλάδα!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ