2 Ιουνίου
Αρχείο φοινικικών επιγραφών
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΝΕΟΦ. ΔΟΥΚΑ 4, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
Αύριο, στις 19.00, θα γίνει στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης η πρώτη παρουσίαση στο κοινό ενός σημαντικότατου αρχαιολογικού ευρήματος. Πρόκειται για ένα αρχείο 730 φοινικικών επιγραφών του 4ου αιώνα π.Χ. που βρέθηκαν στην Κύπρο. Το «Φοινικικό Αρχείο του Ιδαλίου» θα παρουσιάσουν η δρ Μαρία Χατζηκωστή και η επιμελήτρια του αρχείου δρ Μaria Giulia Amadasi Guzzo, ενώ τον σχολιασμό θα κάνει η καθηγήτρια Νότα Κούρου. Είσοδος ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το www.cycladic.gr/appdata/Hadhicosti-Amadasi-Summary-Greek.201451613340.pdf/.
3 Ιουνίου


Γαλαζοπράσινη ανάπτυξη


ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 75, ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
Το European Environmental Bureau (EEB), τα μέλη του Seas at Risk, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, το Δίκτυο Μεσόγειος SOS και το Ecocity διοργανώνουν στο νέο συνεδριακό αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών συνέδριο με θέμα «Μπορεί η γαλάζια ανάπτυξη να γίνει πράσινη;». Πρωταρχικό μέλημα της εκδήλωσης (8.30-17.30) είναι η υλοποίηση μιας θαλάσσιας στρατηγικής σε ευρωπαϊκό αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο, η διερεύνηση των προκλήσεων στο πεδίο της ναυσιπλοΐας και των λιμένων και των κινδύνων που ελλοχεύουν από την εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων ενεργειακών κοιτασμάτων, καθώς και η εξέταση των δυνατοτήτων βιωσιμότητας στους κλάδους της αλιείας και του παράκτιου τουρισμού.Είσοδος ελεύθερη. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 5294.802.
6 Ιουνίου


Ανθρωπος, Περιβάλλον, Διάστημα


ΠΟΛ. ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΩΝ, ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 48 ΚΑΙ ΣΙΝΑ, ΑΘΗΝΑ
Στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Περιβάλλον και Υγεία –Διαχείριση Περιβαλλοντικών Θεμάτων με επιπτώσεις στην Υγεία» η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ διοργανώνει –σε σύμπραξη με τη Σχολή Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθηνών –την ημερίδα «Ανθρωπος, Περιβάλλον, Διάστημα» (17.00- 21.00). Το πρόγραμμα των ομιλιών έχει αναρτηθεί στο www.uoa.gr/fileadmin/user_upload/PDF-files/ekdilwseis/Hmerides-Seminaria/2014/Hmerida_Antrwpos-Perivallon-Diastima.pdf/. Η είσοδος είναι ελεύθερη, εφόσον δηλώσετε συμμετοχή στο pms.envhealth@gmail.comή στο τηλέφωνο 210 7462.164.
7 Ιουνίου


3ο ΤΕDx στην Καλαμάτα


ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Η τρίτη διοργάνωση του ΤΕDxKalamata φιλοξενεί το Σάββατο στην Αρχαία Μεσσήνη ιστορίες για «ιδέες που αξίζει να διαδοθούν». Με κοινό σύνθημα «Αναγνωρίζουμε τα όριά μας και τα ξεπερνάμε!», οι εφετινοί ομιλητές είναι η Alexandra Cousteau, ο Guillaume Nerry, ο Daniel «Cloud» Campos, ο Simon Critchley, η Alyssa Carson, ο Adam Pearson, ο Γιώργος Λαζαρίδης, το συγκρότημα Encardia, ο Κωστής Μαραβέγιας και οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις Locish & PeekInToo. Με κόστος συμμετοχής €15 (€5 για φοιτητές και μαθητές, δωρεάν για ανέργους) το εισιτήριο περιλαμβάνει και τη μεταφορά από την Καλαμάτα στην Αρχαία Μεσσήνη και την είσοδο σε κυριακάτικο πάρτι με τον Κωστή Μαραβέγια. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.tedxkalamata.com/.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ