31 μέρες στον βυθό

Στον… βυθό μετακομίζει για περίπου έναν μήνα ο εγγονός του «θαλασσανθρώπου» Ζακ-Ιβ Κουστό, Φαμπιέν Κουστό. Η Αποστολή 31, όπως ονομάζεται το εγχείρημα από τις μέρες διάρκειάς της, πραγματοποιείται με αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων από την τελευταία αποστολή του παππού Κουστό στον βυθό, συνολικής διάρκειας 30 ημερών.

Στον… βυθό μετακομίζει για περίπου έναν μήνα ο εγγονός του «θαλασσανθρώπου» Ζακ-Ιβ Κουστό, Φαμπιέν Κουστό. Η Αποστολή 31, όπως ονομάζεται το εγχείρημα από τις μέρες διάρκειάς του, πραγματοποιείται με αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων από την τελευταία αποστολή του παππού Κουστό στον βυθό, συνολικής διάρκειας 30 ημερών.

Ο Φαμπιέν, επικεφαλής της νέας αποστολής, θεωρεί ότι ακόμα υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε για τη ζωή στη θάλασσα. «Ξέρουμε πολύ λίγα γύρω από τον κόσμο του ωκεανού, καθώς για την ώρα έχουμε εξερευνήσει λιγότερο από το 5% των θαλασσών μας» αναφέρει ο ίδιος.

Υποβρύχια αποστολή hi-tech

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, δύτες και ερευνητές που θα λάβουν μέρος στην αποστολή θα επικοινωνούν τα νέα τους ευρήματα στον… πάνω κόσμο. «Θα χρησιμοποιούμε Twitter και Skype, ενώ θα ποστάρουμε πληροφορίες και στο Facebook και στο Instagram».

Το υποβρύχιο εργαστήριο Aquarius, το οποίο θα φιλοξενήσει τους ειδικούς, βρίσκεται στα Φλόριντα Κις, στα ανοιχτά της Φλόριδας. Δημιουργήθηκε το 1986 από την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) και θεωρείται το μοναδικό εργαστήριο υποθαλάσσιας έρευνας στον κόσμο.

Τα μέλη της αποστολής αναμένεται να αναδυθούν από το υποβρύχιο εργαστήριο στις 2 Ιουλίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk