• Αναζήτηση

Στουρνάρας: Δεν είμαι ευχαριστημένος από την πάταξη της φοροδιαφυγής

Το γεγονός ότι δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένος από την πάταξη της φοροδιαφυγής εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας. Σημείωσε ότι κυνηγάμε τους συνήθεις υπόπτους και ζήτησε μεγαλύτερη προσπάθεια για τα μεσαία και μεγάλα ψάρια, που φοροδιαφεύγουν.

Το γεγονός ότι δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένος από την πάταξη της φοροδιαφυγής εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας.

Σε δήλωσή του που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το βράδυ της Τετάρτης ο Γ.Στουρνάρας αναφέρει: «Μεγάλη μάχη θα δοθεί στη φοροδιαφυγή. Εκεί δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Έχω όμως την αίσθηση ότι συνήθως κυνηγάμε τους συνήθεις ύποπτους, μισθωτούς, συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες. Θα ήθελα να δω μεγαλύτερη προσπάθεια σε αυτά που λέμε μεσαία και μεγάλα ψάρια, αυτά που φοροδιαφεύγουν και ζουν εις βάρος των υπολοίπων».

Η δήλωση από πολλούς θεωρείται αιχμή κατά του γγ Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα έρθει πρώτη στις ευρωεκλογές, αφού ο κόσμος, όπως τόνισε, έχει κατανοήσει ότι μετά τις δυσκολίες και τις τεράστιες θυσίες, τώρα τελείωσαν τα δύσκολα, και επεσήμανε πως η οικονομία αναπτύσσεται με αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς.

Σύμφωνα με τον υπουργό, με τη σταθεροποίηση της οικονομίας ανοίγει ο δρόμος και για την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η μείωση των συντελεστών φορολόγησης και η ελάφρυνση των κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.

    Οικονομία
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk