Στις 30 Μαΐου θα γίνει η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για την έγκριση της εκταμίευσης δύο δόσεων ύψους 3,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.
Αυτό ανέφερε το απόγευμα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδος) ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Τζέρι Ράις επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του «Βήματος» στις 9 Μαΐου.
«Η αποστολή αναμένεται να πραγματοποιήσει σύντομη επίσκεψη στην Αθήνα στις αρχές Ιουλίου» δήλωσε ο κ. Ράις για την επόμενη επίσκεψη της τρόικας.
Πάντως από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι αναμένονται μόνον τεχνικά κλιμάκια τα οποία θα ελέγξουν τα 12 προαπαιτούμενα των δύο υπό-δόσεων ύψους 1 δισ. ευρώ η καθεμία οι οποίες αναμένεται να εγκριθούν το καλοκαίρι.
Ο κ. Ράις αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τις επερχόμενες ευρωεκλογές.
Ηξεις αφήξεις για το «σχέδιο Ζ»
Ερωτηθείς για το δημοσίευμα των Financial Times που αναφέρεται στην ύπαρξη «Σχεδίου Ζ» που προέβλεπε την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη ο κ. Ράις έκανε ένα σχόλιο που άφησε ανοιχτό το θέμα, τονίζοντας παράλληλα ότι μιλάει γενικά και όχι ειδικά για την περίπτωση της Ελλάδας.
«Η δουλειά μας στο ΔΝΤ είναι να χτίζουμε διάφορα οικονομικά σενάρια» σχολίασε, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα. «Δεν σχολιάζω το δημοσίευμα των Financial Times» είπε, χωρίς όμως να το διαψεύσει.
Σε ερώτηση αν υπάρχει σήμερα ένα τέτοιο σχέδιο, ο εκπρόσωπος του Ταμείου απάντησε ως εξής: «Δεν γνωρίζω κανένα τέτοιο σχέδιο. Δεν θα σχολιάσω το παρελθόν»…